Jūrininkų ligoninei - tradicinės menininkų dovanos

Jūrininkų ligoninei - tradicinės menininkų dovanos

Metų pabaiga Klaipėdos jūrininkų ligoninėje tradiciškai vainikuojama advento popiete "Ant gerumo sparnų" ir dailininkų akcija "Menininkai - pacientams". Jau septynioliktą kartą uostamiesčio dailininkai ligoninės medikams ir pacientams dovanoja savo darbų.

Jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas dr. Jonas Sąlyga pasidžiaugė, kad bičiulystė su Klaipėdos dailininkų sąjunga tęsiasi net 17 metų.

"Ligoninėje jau sukaupta per 500 meno kūrinių, padovanotų mums Klaipėdos krašto menininkų. Tai graži ir nuolat veikianti meno kūrinių galerija, kuria džiaugiasi ir žavisi ligoninės personalas, pacientai, jų artimieji ir kiti ligoninės lankytojai. Planuojame ateityje didesnėje salėje surengti visų šių darbų parodą", - sakė dr. J. Sąlyga, nuoširdžiai dėkodamas menininkams už šias neįkainuojamas dovanas.

Džiugina bendrystė

"Menininkai - pacientams" akcijos organizatoriai - Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Arūnas Sakalauskas ir menininkė Sofija Kanaverskytė.

"Šioje akcijoje mūsų sąjungos nariai dalyvauja labai noriai, kasmet prisijungia vis naujų menininkų. Džiaugiamės tokiu glaudžiu bendradarbiavimu su ligonine ir su malonumu įteikiame dovaną - meno kūrinius. Tuo jaučiamės prisidėję prie kilnaus tikslo - sveikatos sugrąžinimo", - sakė A. Sakalauskas.

S. Kanaverskytė pasidžiaugė, kad meninis darbų lygis kasmet vis aukštesnis, meno kūriniai vienas už kitą gražesni. Pirmą kartą šioje akcijoje dalyvaujantis žinomas tapytojas marinistas Edvardas Malinauskas dėkojo už šventinės nuotaikos sklidiną popietę ligoninėje ir linkėjo visiems sveikatos.

Įteikė per 30 meno kūrinių

Šiemet kūrėjai ligoninei padovanojo per 30 paveikslų, grafikos, mažosios skulptūros darbų ir kitų meno dirbinių.

Tai žinomų menininkų Virginijaus Viningo, Edvardo Malinausko, Arūno Mėčiaus, Juozo Vosyliaus, Angelinos Banytės, Sofijos Kanaverskytės, Petro Lukošiaus, Petro Gintalo, Alberto Danilevičiaus ir kitų darbai.

Šventėje dalyvavę menininkai juokavo, jog Klaipėdos jūrininkų ligoninė yra gausiausiai lankoma meno galerija mieste. Daugelis darbų autorių, kurie jau ne pirmą kartą dovanoja ligoninei savo kūrinius, dalyvavo dovanų teikimo ceremonijoje ir patys neliko be dovanų - po Kalėdų eglute jų laukė ligoninės personalo su meile paruoštos dovanėlės.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas J. Sąlyga ir Klaipėdos dailininkų sąjungas pirmininkas A. Sakalauskas sutarė bendradarbiauti ir toliau, kad ligoninės pacientai bei darbuotojai ir kitais metais galėtų grožėtis naujais meno kūriniais.

Šventinėje advento programoje dalyvavo dainininkė, tarptautinių konkursų laureatė Giedrė Zeicaitė, pianistė Edita Zizaitė ir aktorė Virginija Kochanskytė. Su artėjančiomis šv. Kalėdomis visus pasveikino ligoninės kapelionas Saulius Stumbra.

GERUMAS. "Dovanodami paveikslus jaučiamės prisidėję prie kilnaus tikslo - sveikatos sugrąžinimo žmonėms", - kalbėjo Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus vadovas Arūnas Sakalauskas ir tapytojas Edvardas Malinauskas..

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder