Jūreivystės mokykloje - Karjeros centras

Jūreivystės mokykloje - Karjeros centras

Vakar Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje duris atvėrė Karjeros centras. Pirmo renginio metu studentai ne tik susitiko su potencialiais darbdaviais, bet ir gavo iš jų dovanų, netgi stipendiją.

Karjeros centro vedėja doc. dr. Genutė Kalvaitienė sako, kad centro tikslas - dirbti su studentais, absolventais ir socialiniais partneriais. Norima padėti studentams pasiruošti praktikai ir darbinei veiklai, rengti duomenų bazę apie mokyklos absolventus - kaip jiems sekasi kopti karjeros laiptais, kad mokykla galėtų padėti įdarbinimo kompanijoms, ieškančioms specialistų. Žadama, kad bus organizuojami įvairūs seminarai, susitikimai.

Vakar vykęs pirmas renginys buvo skirtas jūrų transporto logistikos technologijų profesijos profiliui atskleisti. Ši studijų programa yra visiškai nauja, atsiradusi tik pernai Uosto ekonomikos ir vadybos katedros vedėjos Rimos Mickienės iniciatyva. Šiemet jau studijuoja 60 būsimų logistų.

Renginio metu su pirmo kurso studentais logistais, vadybininkais, finansininkais susitiko AB "DFDS Seaways" Logistikos departamento vadovas Tomas Mačiulskis, UAB "Transocean Lietuva" rinkodaros direktorius Viačeslavas Peganovas. Beje, abu jie yra baigę šią aukštąją mokyklą.

V. Peganovas ją baigė 2004-aisiais. Prieš pradėdamas kopti karjeros laiptais buvo ekspeditorius. Dabar jis dar studijuoja magistrantūroje. Anot jo, logisto darbas tikrai nėra monotoniškas, kasdien laukia vis nauji iššūkiai.

T. Mačiulskis dirbo 4 darbovietėse, 10 metų išdirbo laivų agentu. Jo manymu, logistikoje labai daug kūrybos, pavyzdžiui, yra 150 būdų, kaip galima gabenti konteinerį. Jis patikino, kad Klaipėdos uostui gerų specialistų labai trūksta.

Beje, "Transocean Lietuva" įsteigė ir rėmimo stipendiją geriausiai studijuojančiam studentui logistui. Rudens semestrą geriausiai baigė Justas Tumavičius (vidurkis - 9,8). Deja, dėl ligos vakar jis nedalyvavo renginyje, tad iškilmingai įteikti stipendijos nepavyko.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder