Juodkrantę šokiravo nelegalus kioskas

Juodkrantę šokiravo nelegalus kioskas

Kurortinio Juodkrantės kaimelio Kuršių nerijoje gyventojai šią savaitę išvydo tai, kuo negalėjo patikėti savo akimis. Marių pakrantėje, pėsčiųjų promenadoje, tiesiog ant tako išdygo raudonas medinis kioskas, ne tik darkantis vaizdą, bet ir neleidžiantis laisvai vaikščioti pakrante.

Neregėtas verslininkų įžūlumas sukrėtė ne vieną. Pasirodo, kioską jie pasistatė neturėdami jokių leidimų, tik - dokumentus prekiauti iš dviračio.

„Kai pamačiau nuotraukas, pamaniau, jog tai fotomontažas arba nevykusi vizualizacija. Tokio akibrokšto ar kuriozo Neringoje dar nėra buvę. Gavęs leidimą verstis išvežiojamąja prekyba dviračiu verslininkas atsitempė į krantinę visą kioską. Net sunku komentuoti...“ – LŽ teigė Neringos meras Darius Jasaitis.

Pasipylė versijos

Šią savaitę juodkrantiškiai tiesiog ūžia aptarinėdami dar neregėtą akibrokštą marių pakrantėje. Prie molo, tiesiog ant pėsčiųjų tako, išdygo medinis kioskas. Jis buvo atvežtas su priekaba ir pastatytas prie pat vandens.

Iš išorės matyti, kad kioskas skirtas prekybai. Žmonėms kilo natūralus klausimas: kas galėjo leisti sudarkyti visą promenadą ir pastatyti neišvaizdų laikinąjį statinį?

„Kai pamačiau... Tikras „šedevras“ krantinėje. Gal geriau tegul nuima, nes įstums kas nors į vandenį tą kioską“, - socialiniame tinkle komentavo Reginijus.

Nuo įžvalgų nesusilaikė ir buvęs Neringos vicemeras, tarybos narys Arūnas Burkšas. „Girdėjau, atnaujinamas „Raketų“ maršrutas Kuršių mariomis. Prie autobusų stoties jau katamaranas „Smiltynė“ vietą užėmė, tad „Raketų“ stotis bus numatyta prie molo. Juk reikės bilietus pardavinėti, negi kasininkas lauke sėdės... Manau, ant to kiosko atsiras užrašas „Juodkrantė“, - šmaikštavo jis.

Kitas Neringos tarybos narys Andrius Bagdonas situaciją vertino be humoro. „Sunkiai suvokiamas kai kurių verslininkų įžūlumas ir savivalė. Manau, artimiausiu metu šis prekybos įrenginys bus nukeltas ir kelias Juodkrantės pakrante atlaisvintas“, - svarstė jis.

Liepė išvežti

LŽ susisiekus tiek su Neringos merijos Architektūros, tiek su Miesto tvarkymo ir statybos skyriais, valdininkai tikino pirmą kartą išgirdę apie tokį statinį ir negalėjo patikėti, kad jis yra. „Kažkaip neįmanoma... Žinoma, joks kioskas negali stovėti marių pakrantėje, ir dar ant pėsčiųjų tako. Su mūsų skyriumi nieko nebuvo derinta“, - tvirtino merijos Architektūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Valančius.

Kuriozinės situacijos mįslę padėjo išgliaudyti Neringos meras D. Jasatis. „Išsiaiškinome, kad verslininkas gavo leidimą prekiauti iš dviračio. Jis nusipirko leidimą verstis tokia prekyba, o atvažiavo su visu kiosku. Net nežinau, ką čia pridurti... Gal kokia mėnulio fazė paveikė? Tas žmogus – ne vietinis, tikrai neįsivaizduoju, ką jis sau galvojo. Kioskams ne vieta ne tik marių krantinėse, bet ir visoje Kuršių nerijoje“, - pabrėžė meras.

Verslininkui, atgabenusiam kioską, buvo paaiškinta jo savivalė, todėl statinio turės nebelikti. „Gerai, kad žmogus suprato, jog padarė nesąmonę, ir pažadėjo ilgai nelaukdamas tą kioską išsivežti“, - sakė D. Jasaitis.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder