Jonines mini užsiimdami joga

Jonines mini užsiimdami joga

Šventosios gyventojai ir svečiai Joninių šventę švenčia itin neįprastai - užsiimdami joga. Meditacinių mankštų užburti žmonės Šventosios uostelyje sveikino saulę, susipažino su įprastine ir joga ore, o vakarop klasusysis koncerto, kurio metu bus įžiebtas didžiulis saulės ženklas.

Šventė įsibėgėjo vidudienį - 12 val. ant didžiosios Šventosios kopos užkopę jogai ir mėgstantys šį laisvalaikio leidimo būdą 12 kartų pasveikino saulę - atliko grakščią dvylikos pozų seką, kuri kiekviena atskirai susideda į tęstinį pratimą.

"Tai yra simbolika - skaičiai dažnai eina trys, šeši, dvylika, o pats saulės pasveikinimas yra iš 12 judesių - tai tarsi tradicija", - paklausta, kodėl šiame renginyje tiek daug skaičiaus 12, sakė viena iš šio renginio organizatorių, Palangos kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Monika Jarulytė.

Pirmą kartą su Joninėmis sutapę jogos užsiėmimai, anot organizatorės, pačiu laiku - Joninės, anksčiau Rasų šventė, dažnai siejama su vandeniu ir saule, o kaip tik per Jonines tikroji lietuviška vasara dažniausiai ir prasideda.

"Atvyko žmonių iš Liepojos, taip pat apie šį renginį skelbėme kituose Latvijos miestuose. Taip pat žmonių atvyko ko gero iš visų Lietuvos miestų. Joga Lietuvoje populiarėja - vien iš Palangos čia atvažiavo 4 mokytojai, o kituose miestuose jų galima skaičiuoti dešimtimis", - sakė M. Jarulytė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder