J. Janonio gatvės akmenys kaitina aistras

J. Janonio gatvės akmenys kaitina aistras

J. Janonio gatvėje įsikūrusių įmonių atstovus bei gyventojus piktina, jų manymu, nekokybiškai atliekami darbai. Gatvę remontuojančios bendrovės "Žemkasa" atstovai atšauna, esą rekonstrukcija vyksta griežtai pagal projektą ir laikantis visų techninių reglamentų.

Šiuo metu "Žemkasos" darbininkai J. Janonio gatvėje sodina gudobeles. Tiksliau - į iš anksto paruoštas duobes įstato jau ūgtelėjusius medelius. Viešojoje erdvėje jau pasklido klaipėdiečių darytos nuotraukos, kuriose matyti, kad gudobelės kišamos į negilias duobes, kuriose yra kažkokie svetimkūniai.

"Kaip medžiai augs tokiose duobėse? O jei ten elektros laidai? Kas atsakys už šį broką?" - piktinasi klaipėdiečiai.

Bendrovės "Žemkasa" technikos direktorius Vitas Ramanauskas įrodinėja, kad ten nėra jokio elektros kabelio.

"Elektros kabeliai yra kur kas giliau, 60 centimetrų gylyje. O ten gali būti bet koks vamzdis. Jis tikrai neturės įtakos medeliui, kurio šaknys tą svetimkūnį dailiai "apeis", - aiškino inžinierius.

DUOBĖ. Šioje duobėje gudobelė turės prigyti ir sulapoti. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Vienos J. Janonio gatvėje įsikūrusios įmonės savininką Egidijų papiktino atsainus "Žemkasos" darbininkų požiūris į patikėtą užduotį.

"Stebėjau visą rekonstrukcijos eigą ir galiu pasakyti, kad darbai vykdomi nekokybiškai. Pažiūrėkite, tarp akmenų vos ne pusmetrio tarpai. Ar jie neišsiklaipys po pusmečio?" - klausė verslininkas.

Šis klaipėdietis turi pagrindo nerimauti. Mat rekonstravus Tiltų ir Turgaus gatves akmenys jose išsiklaipė vos po kelerių eksploatavimo metų.

Atremdamas šio klaipėdiečio priekaištus V. Ramanauskas patarė jam pastudijuoti Statybos techninį reglamentą (STR).

"Jeigu jis turi laiko, tegu pasiskaito STR, ten aiškiai nurodyta, kokie tarpai tarp akmenų turi būti. Mes dirbame griežtai pagal projektą ir laikomės visų techninių reikalavimų", - atšovė V. Ramanauskas.

"Vakarų ekspresui" nepavyko gauti nepriklausomo eksperto nuomonės, gerai ar blogai klojamas grindinys. Kalbinti keli žinomi uostamiesčio architektai, kurių specializacija - restauravimas, nieko negalėjo pasakyti apie J. Janonio gatvės rekonstrukcijos eigą, mat šia gatve nė vienas jų nevaikšto. Vienintelė Ramunė Staševičiūtė prisipažino šiame objekte buvusi prieš gerą mėnesį, tačiau tuomet esą buvo sudėlioti ne visi akmenys.

"Todėl ir nesiimu spręsti, ar gerai atliktas darbas. Tačiau su tomis grįstomis gatvėmis pas mus visaip būna", - atsiduso architektė.

Beje, vakar Klaipėdos miesto taryba leido savivaldybės administracijai imti ilgalaikę paskolą investiciniams projektams finansuoti. Iš viso - 5,3 mln. litų. Dalis šių pinigų bus skirta atsiskaityti su J. Janonio gatvę rekonstruojančia bendrove.

Savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė tvirtino, kad rekonstrukcija tikrai nepabrango, o šios paskolos poreikis buvo numatytas dar metų pradžioje tvirtinant miesto biudžetą.

Bendra J. Janonio gatvės rekonstrukcijos darbų vertė - 4,33 mln. Lt. Liūto dalį, per 3,68 mln. Lt, finansuoja Europos Sąjunga, iš valstybės biudžeto skirta 455 tūkst. Lt, o iš miesto kasos - 195 tūkst. Lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder