J. Janonio gatvės akmenis paslėps nuo vagišių

J. Janonio gatvės akmenis paslėps nuo vagišių

J. Janonio gatvę rekonstruojančios įmonės vadovas suskubo raminti miestiečius, kad šiuo metu ardomo grindinio akmenys nebus išmesti, o visi iki vieno grąžinti į ankstesnę vietą.

"Vakarų ekspresas" sulaukė pasipiktinusių J. Janonio gyventojų skambučių, esą statybininkai krauna grindinio akmenis į sunkvežimių kėbulus ir kažkur išveža. "Gal jie tuos akmenis veža į sąvartyną, o gal panaudos savo reikmėms? Kas kontroliuoja, kaip vyksta rekonstrukcija?" - piktinosi J. Janonio g. 12 name gyvenantis Gediminas.

"Jie tik laikinai išvežami į saugesnę vietą, toliau nuo ilgapirščių. Mes neturime galimybės išardyto grindinio akmenų laikyti rekonstruojamoje gatvėje, o tuo labiau juos čia saugoti. Yra buvę atvejų, kad po savaitgalio ar poilsio dienų piliečiai juos ištampo į savo sodų sklypus ar sodybas. O mes tuos tašytus akmenis turėsime visus iki vieno grąžinti į ankstesnes vieta, net išlaikyti tą patį raštą", - paaiškino generalinio rangovo UAB "Žemkasa" direktorius Dainius Zokas.

Jis pridūrė, kad pagal projektą gatvės dangos medžiagoms įsigyti lėšų beveik nenumatyta.

"Turėsime panaudoti tuos pačius akmenis, tik iki 30 procentų reikės pakeisi atsivežtiniais iš Baltarusijos", - kalbėjo statybos įmonės vadovas.

J. Janonio gatvės rekonstrukcija prasidėjo gegužės 1 d. ir tęsis 12 mėnesių. Bendra projekto vertė - apie 4 mln. litų, didžiąją dalį lėšų finansuoja Europos Sąjungos fondai, miesto biudžetas turės sumokėti tik 195 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder