Įvažiavimas į Neringą eurais - pigiau?

Įvažiavimas į Neringą eurais - pigiau?

Rytoj Neringos politikai turės priimti sprendimą, kokio dydžio rinkliavą eurais teks mokėti nuo kitų metų pradžios įvažiuojant į Neringą.

Valdininkai siūlo konvertuojant dabartinę rinkliavą litais į eurus apvalinti į mažesnę pusę. Tačiau, atrodo, toks siūlymas tenkina toli gražu ne visus politikus, tad ketvirtadienį vyksiančio Neringos savivaldybės tarybos posėdžio metu gali būti ir kitokių pasiūlymų.

Kurorto Savivaldybės administracija parengė projektą, kuriame siūloma, kad nuo kitų metų pradžios įvedus eurą vietinė rinkliava įvažiuojant į Neringą mopedams, motociklams bei lengviesiems automobiliams siektų 5 eurus.

Dabartinę 20 litų rinkliavą konvertavus į eurus išeina 5,792 euro, tad siūloma apvalinti į mažąją pusę.

Taip pat numatyta, kad vasaros sezono metu, nuo birželio 20 iki rugpjūčio 20 dienos, esama 30 Lt rinkliava lengviesiems automobiliams su priekabomis ir be jų siektų 8 eurus (konvertavus išeina 8,688 Eur). Ne sezono metu - 5 eurus (dabar yra 20 Lt, t. y. 5,792 Eur).

Mažesniems nei 30 vietų autobusams, iki 5,5 tonų sveriantiems krovininiams automobiliams bei iki 12 m ilgio automobiliams-gyvenamiesiems namams ne vasaros sezono metu vietoje dabar mokamų 50 Lt (konvertavus - 14,481 Eur) siūloma mokėti 15 eurų, o nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. - 20 eurų vietoje dabartinių 70 Lt (20,273 Eur).

Atitinkamai didesni nei 30 vietų autobusai ne vasaros sezono metu vietoje 100 Lt (28,962 Eur) mokėtų 29 eurus, vasarą - vietoje 150 Lt (43,443 Eur) - 43 eurus. Pastarasis rinkliavos dydis ištisus metus numatytas ir daugiau nei 5,5 t sveriantiems bei su priekaba važiuojantiems krovininiams automobiliams.

Vietinę rinkliavą metams konvertuojant siūloma apvalinti į didžiąją pusę. Vietoje 600 Lt (173,77 Eur) siūloma 174 eurų metinė rinkliava.

Pasak Neringos savivaldybės atstovės spaudai Sandros Vaišvilaitės, paprastai metinę rinkliavą už įvažiavimą į Neringą išsiperka įmonės.

"Kiek žinau, svarstant Tarybos komitetuose politikų nuomonės dėl rinkliavos dydžių labai išsiskyrė, tad miesto Tarybos posėdžio metu, tikėtina, bus pateikta ir kitų pasiūlymų. Tad galutinė rinkliava paaiškės tik ketvirtadienį", - vakar sakė S. Vaišvilaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder