Įvažiavimas į Neringą brangsta iki 20 eurų

Įvažiavimas į Neringą brangsta iki 20 eurų

Du vasaros mėnesius įvažiavimas į Neringą lengvajam automobiliui kainuos 20 eurų.

Kurorto savivaldybės taryba pritarė, kad nuo birželio 20-sios iki rugpjūčio 20-osios įvažiavimo mokestis, lyginant su dabartiniu, padvigubėtų - siektų ne 10 eurų, kaip buvo numatyta iki šiol, bet 20 eurų.

Tuo laikotarpiu už namelį ant ratų reikės mokėti bene 20 eurų, o 30 eurų.

Meras Darius Jasaitis BNS pirmadienį sakė, jog naujomis kainomis, kurios patvirtintos praeitą savaitę, tikisi ne atbaidyti turistus, o paskatinti juos patekimui į Neringą vietoj nuosavų automobilių rinktis kitas transporto priemones.

„Sakyti, kad ribojame turistus, tikrai tai netiesa, mes laukiame ir norime turistų kuo daugiau, tačiau tikrai nebegalime niekaip susitvarkyti su didžiuliu lengvųjų automobilių antplūdžiu būtent šituo laikotarpiu - nuo Joninių iki Žolinės. Tuos du mėnesius bandome riboti, kaip daro ir visas pasaulis. Kitoks būdas būtų iš viso neleisti automobiliais patekti“, - aiškino meras.

Jis sakė, kad šis sprendimas gali būti peržiūrimas, jei būtų pastebėta, kad neužpildomos turimos automobilių statymo vietos.

„Mes turime parkavimo vietų iš viso gal 1 tūkst., o per dieną atvyksta 5-6 tūkst. automobilių ir mes tiesiog nepajėgūs su jais susitvarkyti (...). Jeigu atsitiks taip, kad jau niekas nebeatvyks arba sumažės tiek, kad net turimos aikštelės neužsipildys, tikrai kviesiu neeilinę tarybą ir svarstysime, ką toliau daryti“, - žadėjo meras.

Iki birželio 20-osios ir po rugpjūčio 20-osios įvažiavimo į Neringą mokestis lengvajam automobiliui lieka 5 eurai.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder