Įvažiavimas į Neringą - 5 eurai

Įvažiavimas į Neringą - 5 eurai

Neringos politikai pritarė sprendimui, kad nuo Naujųjų metų konvertuojant litus į eurus įvažiavimo mekestis į Neringą daugeliu atvejų būtų apvalinamas į mažesniąją pusę.

"Politikai pritarė Neringos savivaldybės administracijos pateiktam sprendimui. Naujų pasiūlymų nebuvo pateikta", - po vakar vykusio Tarybos posėdžio informavo kurorto Savivaldybės atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė.

"Vakarų eksprese" jau buvo rašyta, kad nuo Naujųjų metų vietinė rinkliava įvažiuojant į Neringą lengviesiems automobiliams ne sezono metu sieks 5 eurus, o vasaros sezono metu, nuo birželio 20 iki rugpjūčio 20 dienos, - 8 eurus. Motociklams ir mopedams 5 eurų įvažiavimo mokestis galios visus metus.

Mažesniems nei 30 vietų autobusams, iki 5,5 tonos sveriantiems krovininiams automobiliams bei iki 12 m ilgio automobiliams-gyvenamiesiems namams ne vasaros sezono metu reikės mokėti 15 eurų, o nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. - 20 eurų.

Atitinkamai didesni nei 30 vietų autobusai ne vasaros sezono metu turės mokėti 29 eurų, vasarą - 43 eurų mokestį. Pastarasis rinkliavos dydis ištisus metus numatytas ir daugiau nei 5,5 t sveriantiems bei su priekaba važiuojantiems krovininiams automobiliams.

Vietinė rinkliava metams konvertuojant apvalinta į didžiąją pusę. Vietoje 600 Lt (173,77 Eur) reikės mokėti 174 eurų metinę rinkliavą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder