Įteiktos Palangos miesto garbės piliečių regalijos

Įteiktos Palangos miesto garbės piliečių regalijos

Antrąją šv. Velykų dieną, pirmadienį, palangiškiai sutiko itin pakiliai – minėta ne tik viena iš gražiausių pavasario švenčių, bet ir susiburta į Palangiškių sueigą, kurios metu Palangos miesto garbės piliečių regalijos įteiktos Vitaliui Bernardui Litvaičiui bei Daniui Puodžiui.

Kurorto pasididžiavime – Kurhauze – surengta Palangiškių sueiga – baigiamasis pusantros savaitės trukusio renginių ciklo „Palangos dienos 2015“ renginys. Iškilmingo renginio, kurį papuošė ir E. Jucevičiaus vadovaujamo Palangos kamerinio choro pasirodymas, metu Palangos miesto garbės piliečių regalijas bei miesto vėliavas V. B. Litvaičiui ir D. Puodžiui įteikė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Su siūlymu už ypatingus nuopelnus Lietuvos Respublikai ir Palangos miestui suteikti Palangos miesto garbės piliečio vardus V. B. Litvaičiui bei D. Podžiui į Savivaldybės tarybą ir merą kreipėsi Palangos kraštovaizdžio bičiulių klubo nariai bei dar per šimtą aktyvių palangiškių.

V. B. Litvaitis įvertintas už aktyvią kultūrinę veiklą ir svarų indėlį Palangos miestui kuriant bendruomenės kultūrinę gerovę. D. Puodžių pasiūlyta įvertinti už jo ilgametę reikšmingą veiklą miesto labui.

Savivaldybės taryba dėl garbės piliečių vardo suteikimo V. B. Litvaičiui bei D. Puodžiui apsisprendė 2015 m. kovo 26 d.

Antrus metus organizuojamos Palangiškių sueigos metu ne tik įteiktos Palangos miesto garbės piliečių regalijos V. B. Litvaičiui ir D. Puodžiui – tęsiant Palangiškių sueigos tradiciją, visi norintieji turėjo progos išsakyti savo pozityvias mintis bei idėjas, kurias įgyvendinus Palangoje ir Šventojoje gyventi taptų dar maloniau.

Antrąją šv. Velykų dieną palangiškiai kviesti ir į Margučių alėja tapusią J. Basanavičiaus gatvę. Čia rengtos linksmos varžytuvės, prie jūros tilto, kaip ir kasmet, įrengtas ilgiausias šalyje margučių ridenimo takas bei surengtas jau tradiciniu tapęs Margučių ridenimo čempionatas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder