Iš bokšto - žvilgsnis į Kuršių neriją

Iš bokšto - žvilgsnis į Kuršių neriją

Vakar oficialiai atidarytas 15 metrų nuo žemės iškilęs Drevernos apžvalgos bokštas. Nors dėl jo buvo kilę abejonių, jau dabar valdininkai ir turizmo organizatoriai neabejoja bokšto nauda - susidomėjimo naujuoju statiniu neslepia internautai, o įsiamžinti ant bokšto jau prašosi jaunavedžiai.

Drevernos apžvalgos bokštas - Europos Sąjungos lėšomis finansuojamo projekto dalis. Tokio statinio iškilimą rėmęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas vakar neslėpė džiaugsmo.

"Tai puiki priemonė skatinti turizmą. Galimybėmis atvykti prie bokšto jau domisi jaunavedžių poros, tačiau šie darbai dar ne pabaiga", - tvirtino meras, aiškinęs, jog turėtų būti įrengtas apšvietimas, švyturys laiveliams ir kiti atributai.

Projektą pristačiusi Gargždų krašto muziejaus direktorė Sigita Bučnytė pasakojo, jog buvo užsibrėžti trys tikslai - parengti kraštą reprezentuojantį renginį, pastatyti apžvalgos bokštą ir pritraukti turistų. Ji aiškino, jog buvo apžiūrėti visi krašte esantys apžvalgos bokšteliai bei švyturiai, tačiau 15 metrų aukščio metalinis statinys - pirmasis visoje Kuršių marių pakrantėje.

"Dar 2013 metais mąstėme apie didesnį objektą, bet tuomet mus ribojo finansinės galimybės. Savivaldybei prisidėjus prie projekto buvo nuspręsta statyti būtent tokį bokštą", - pasakojo S. Bučnytė.

Ji pažymėjo, jog statyba prasidėjo tik vasarį, o bokšto statybos metu sulaukta nemažai skambučių, klausimų ir dvejonių.

"Jis yra lankomas, nemokamas, galima atvykti bet kuriuo paros laiku", - tikino direktorė, pridūrusi, jog nemenkas susidomėjimas nauju statiniu pakrantėje kilo ir internetinėje erdvėje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder