Inauguruotas Vokietijos garbės konsulas Arūnas Baublys

Inauguruotas Vokietijos garbės konsulas Arūnas Baublys

Antradienį Klaipėdos universitete iškilmingai inauguruotas pirmasis Vokietijos Federacinės Respublikos garbės konsulas Klaipėdoje dr. Arūnas Baublys.

KU Evangeliškosios teologijos centro direktoriui dr. A. Baubliui Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Mulmenstadt skiriamuosius raštus dėl jo paskyrimo Vokietijos Federacinės Respublikos garbės konsulu Klaipėdoje perdavė dar vasario 7 d. Antradienį vyko oficiali ceremonijos dalis.

"Džiaugiuosi, kad tai ne tik graži, bet ir reikšminga diena. Tiesą sakant, kartu ir neįprasta. Nes ne kasdien vyksta garbės konsulo inauguracija, juo labiau Klaipėdos universiteto atstovo, - sveikindamas dr. A. Baublį kalbėjo KU rektorius Vaidutis Laurėnas. - Tikimės, kad šios pareigos kolegai padės tvarkyti ne tik didelius tarpvalstybinius reikalus, bet ir pasitarnaus bendravime tarp universitetų."

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kalbėjo, jog Vokietijos garbės konsulo paskyrimas yra išskirtinis ženklas ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai.

"Tai, kad garbės konsulu tampa akademinio pasaulio atstovas - dar vienas svarbus ženklas, liudijantis, kad akademinis lygmuo vaidina labai svarbų vaidmenį mūsų visuomenėje", - sakė V. Grubliauskas.

Užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas užsiminė, jog dr. A. Baubliui priskiriamas ne tik aukštas statusas, bet ir didelė atsakomybė, kuriai įvykdyti prireiks daug darbo ir pastangų.

"Garbės konsulo reikėjo jau seniai ir pagaliau mes jį turime. Tai ženklas, rodantis Vokietijos norą plėtoti santykius su šiuo kraštu", - pabrėžė Vokietijos ambasadorius Lietuvoje M. Mulmenstadt.

Naujasis Vokietijos garbės konsulas Klaipėdoje dr. A. Baublys teigė, jog tik gyvenimas parodys, kaip jam seksis eiti paskirtas pareigas, tačiau tikėjosi didelio kolegų palaikymo.

Garbės konsulas teiks ambasadai paramą plėtojant Vokietijos ir Lietuvos bendradarbiavimą ūkio, kultūros ir konsulinėje srityse Klaipėdos Tauragės, Telšių ir Šiaulių apskrityse.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder