Į stotelę - per kančias

Į stotelę - per kančias

Rudenį pakoregavus miesto visuomeninio transporto maršrutus, keleiviams skirtą infrastruktūrą įrengti ketinama tik kitąmet. Tačiau paviljonų, kuriuose būtų galima jaukiai laukti atvažiuojančių autobusų, pastatyti nė neketinama.

Plytinės kvartale šiaurinėje miesto dalyje gyvenanti Genovaitė su ašaromis akyse pasakojo, kokias kliūtis jai tenka įveikti, kai prireikia pasiekti Skardžio autobusų stotelę. Rudenį garbaus amžiaus moteriai tenka bristi per purvą, o žiemą - klampoti per pusnis.

"Iki autobusų sistemos pertvarkos mes į 17-ojo maršruto autobusą įlipdavome savo Medelyno gatvės pusėje. Autobusas už keliasdešimties metrų apsisukdavo ir grįždavo į miestą. Tačiau maršrutą pratęsus iki Kalotės, tenka eiti į kitą Medelyno gatvės eismo juostą, kuria transporto srautai juda miesto link. Tenka kirsti ir vadinamąją žalią juostą, kurios viduryje - griovys, per kurį permesta lenta", - pasakojo moteris.

Ji aiškino, kad toje žaliojoje juostoje nėra jokio šaligatvio, tenka klampoti per purvą.

"Važiuodama pas jus ėjau į stotelę, lipau į kalniuką, paslydau. Teko ropomis užropoti į viršų", - verkdama pasakojo Genovaitė.

Tačiau net ir įveikus šią kliūtį, vargai nesibaigia. Mat stotelė įrengta tiesiog eismo juostoje. Nėra net vadinamosios kišenės, į kurią autobusas įsuktų, kad galėtų saugiai išleisti ir įlaipinti keleivius.

"Stovime sniego kupetoje. Automobiliai lekia pro pat nosį. Baisu, kad kuris nors gali kliudyti", - susijaudinimo neslėpė moteris.

Ji teigė ieškojusi išeities ir mėginusi tiesiog nueiti iki ligoninių komplekso, kur yra kur kas daugiau autobusų.

"Tačiau net ir to kilometro įveikti nepavyksta, nes šaligatvis nenuvalytas. Per pusnis klampoti man labai sunku, o gatve, kuria vyksta intensyvus eismas, eiti bijau. Ką mums, šio kvartalo gyventojams, daryti?" - klausė klaipėdietė.

Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai ramina, kad taką, kuriuo būtų galima pasiekti stotelę, galbūt įrengs pavasarį.

"Žiemą tokių darbų juk neatlikinėsi. Mes šią problemą žinome ir pavasarį ją išspręsime", - žadėjo Liudvikas Dūda, savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius.

Tačiau autobusų laukimo paviljono, kuriame būtų galima pasislėpti nuo vėjo ir lietaus, savivaldybės atstovas įrengti tikrai nežada.

"Man tokie skundai panašūs į spekuliacijas. Juk visiems aišku, kad prie kiekvieno namo paviljono nepastatysi", - tiesiai šviesiai nukirto L. Dūda.

Jo teigimu, šiuo metu Klaipėdos miestui reikia 140 tokių paviljonų. Tačiau savo lėšomis savivaldybė sugebėjo įrengti tik 9. Vieno tokio įrenginio kaina - apie 20 tūkst. litų.

"Kitus 99 paviljonus įrengė viena reklamos agentūra. Tačiau, mano žiniomis, ji šios veiklos atsisakė. Dabar ši misija patikėta miestui, tačiau kiek tam bus skiriama pinigų, neaišku, nes kitų metų biudžetas dar nesudarytas ir nepatvirtintas", - niūriomis spalvomis ateitį nupasakojo L. Dūda.

Klaipėdoje iš viso yra 220 stotelių. Pastogės, kuriose keleiviai, laukdami autobuso, galėtų pasislėpti nuo lietaus, sniego ar vėjo, įrengtos mažiau nei pusėje jų.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder