Į ledinį vandenį - sveikatos ir įkvėpimo

Į ledinį vandenį - sveikatos ir įkvėpimo

Grūdinimasis – prieinamiausias ir patikimiausias sveikatinimosi būdas, teigia jo propaguotojai, ištvermę ir puikią nuotaiką demonstravę tradicinėje šventėje "Palangos ruoniai-2012".

Tūkstančiai kurorto svečių šeštadienio popietę suplūdo ant jūros tilto ir užšalusios pakrantės stebėti "ruonių" maudynių. Kol šalikais apsimuturiavusi smalsuolių minia mindžikavo, mėgindama sušilti, keli šimtai įvairiausio amžiaus sveikuolių nusimetė viršutinius drabužius, ir, rateliu pašokinėję aplink laužą, styktelėjo į vandenį.

Pirmą kartą šventėje jėgas mėginusi mažeikiškė Greta į Palangą atvažiavo kartu su mama Nijole Ričkuviene. "Maudynėms ruošiausi pirmiausia psichologiškai – įtikinėjau save, kad aš galiu. Ir tikrai tai padariau!" – išlipusi į krantą, džiūgavo mergina.

"Vanduo – puikus", – Baltiją gyrė Genė Tautvaišienė, šventėje dalyvavusi antrus metus iš eilės. Iš Panevėžio atvykusi moteris namuose grūdinasi maudydamasi Nevėžyje.

"Atvedžiau vaikutį išsimaudyti, tai šiuosyk negalėjau pajusti viso kaifo, baimindamasis, kad jis nesušaltų", – juokėsi dvidešimt pirmą kartą šventėje dalyvavęs "ruonis" iš Dotnuvos – pagrindinės mokyklos direktorius Rimantas Urbonavičius.

Anot Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidento Dainiaus Kepenio, pirmąkart surengus grūdinimosi šventę 1987-aisiais, ant tilto susirinko apie 150 žiūrovų, o vandenyje buvo dešimt "ruonių". Yra buvę metų, kai vandenyje maudėsi keliasdešimt kartų daugiau žmonių nei ant kranto buvo stebėtojų.

D. Kepenio įsitikinimu, grūdinimasis – vienintelis kiekvienam prieinamas kelias į sveikatą. "Nėra kitos išeities – tik sveiki mes laisvi, ir tik laisvi mes sveiki. Kuo anksčiau pradėsime, tuo geriau – imkite pavyzdį!" – drąsino jis.

Grūdinimosi šventę šiemet papildė pirmą kartą rengiamos Sveikatos olimpiados atidarymas. Per ateinančius ketverius metus Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, asociacija Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios medicinos rūmai, sveikuolių klubai, natūralios medicinos judėjimo atstovai bei kiti sveikos gyvensenos propaguotojai organizuos renginius, sveikatingumo mokyklas, seminarus, kursus plačiajai visuomenei bei specialistams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder