HBH pramogų komplekso savininkė: nieko neapiplėšiau

HBH pramogų komplekso savininkė: nieko neapiplėšiau

Pramogų komplekso HBH savininkė Rada Matulevičienė tvirtina nesijaudinanti dėl jai pateiktų įtarimų ir sako, kad Lietuvoje nėra nė vieno verslininko ar žmogaus, kuris būtų skaidrus lyg krištolas.

Moteriai pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, didelės vertės sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Nors įtariamajai sunkiais nusikaltimai R. Matulevičienei yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, ji kelias pastarąsias dienas praleido užsienyje.

Į svečią šalį verslininkė vyko turėdama ikiteisminį tyrimą organizuojančių prokurorų leidimą. Jis suteiktas, nes nenustatyta duomenų, kad R. Matulevičienė galėtų slėptis nuo teisingumo, ji pateikė įrodymų, kad verslo sutikimas užsienyje buvo suplanuotas prieš kelis mėnesius. Šią savaitę verslininkė grįžo į Lietuvą.

„Šiandien nelabai ką ir turiu pasakyti. Kai baigsis ikiteisminis tyrimas, tada ir bus galima kalbėti. Galiu pasakyti tik tiek, kad mano dūšia rami – nieko nenužudžiau, nieko neapiplėšiau. Pati tikrai nepraturtėjau. Kaip važinėjau su 10 metų senumo automobiliu, taip ir tebevažinėju“, - DELFI portalui teigė R. Matulevičienė.

Ji nebuvo linkusi komentuoti jai mestų kaltinimų.

„Man svarbiausia tai, kad galėjau įdarbinti žmones, mokėti jiems padorius atlyginimus, kad jie galėtų išlaikyti savo šeimas ir neemigruotų į užsienį. Manau, kad Lietuvoje nėra nė vieno verslininko, žmogaus, kuris būtų skaidrus lyg krištolas. Tiesiog dabar krato mane ir HBH pramogų kompleksą. Tiesą sakant, net nežinau, kodėl mes patekome į teisėsaugos akiratį, niekas oficialiai neinformavo. Tik kažkur žiniasklaidoje perskaičiau, jog buvo kažkoks skundas“, - kalbėjo verslininkė.

Ji tikino ramiai laukianti ikiteisminio tyrimo pabaigos ir džiaugėsi, jog HBH pramogų komplekso veikla nėra nei sutrikdyta, nei sustabdyta. „Tai reiškia, kad žmonės ir toliau gali dirbti, uždirbti, išlaikyti savo šeimas, kad klientai gali atvykti pas mus, nes mes jiems patinkame“, - dėstė R. Matulevičienė.

Dokumentus nagrinės 2-3 mėnesius

30 teisėsaugos pareigūnų HBH pramogų komplekse atliko prieš savaitę.

Ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, didelės vertės sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo pradėtas prieš du mėnesius. Įtarimai pareikšti ne tik R. Matulevičienei, bet ir komplekso vyriausiajai finansininkei ir vyriausiai buhalterei. Visoms trims moteris skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Preliminariais ikiteisminio tyrimo duomenimis, HBH pramogų komplekse vien per rugpjūtį nuslėptų pajamų suma siekia 800 tūkst. litų. Teigiama, kad pastaruosius dvejus metus, kuriuos tiria teisėsaugininkai, vidutiniškai nuslėpta buvo 30-40 proc. gautų pajamų, nuo jų valstybei nesumokėtų mokesčių suma viršija 1 mln. litų.

Skaičiuojama ir tai, kad iš bendrovių, valdančių HBH pramogų kompleksą, įtariamosios galimai pasisavino apie 5 mln. litų.

Abejojama, ar ikiteisminis tyrimas šiemet bus baigtas ir byla pasieks teismą.

Anot teisėsaugininkų, per kratas paimtus dokumentus specialistai tirs 2-3 mėnesius, po to bus imamasi kitų procesinių veiksmų.

Įtariamųjų turtui pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės, kad būtų užtikrintas galimai būsiantis civilinis ieškinys – sumokėti skolą valstybei už nuslėptus mokesčius.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder