Gyventojai susipyko dėl kelio į namus

Gyventojai susipyko dėl kelio į namus

Panašu, kad žalumoje skendintis uostamiesčio Tilžės gatvės rajonas ramus tik iš pažiūros. Iš tiesų čia verda nemenkos aistros. Konflikto priežastis - keliukas, kuriuo naudojasi keturių namų gyventojai.

Dar prieš trejus metus DNSB "Tilžė" atstovai paprašė savivaldybės leidimo užtverti keliuką, vedantį pro Tilžės gatvės 23-iąjį namą - esą pastato sienos sutrūkinėjusios, ir jam pavojų kelia pro šalį į savo kiemą automobiliais važinėjantys Kooperacijos gatvės 5, 7 ir 7a namų gyventojai.

Keliukas neužtvertas iki šiol, tad į savivaldybės Saugaus eismo komisiją gyventojai kreipėsi dar kartą. Komisijos nariams pasiskųsti panoro ir minėtų Kooperacijos gatvės namų gyventojai.

Pastarųjų teigimu, įvažiavimo į bendrą trijų namų kiemą keliukas eina pro pat 5-ojo ir 7-ojo namų kampus, o tai irgi kenkia pastatams. Be to, pro čia išvažiuoti į Kooperacijos gatvę esą pavojinga, blogas matomumas, tad neva daug saugiau ir patogiau važiuoti pro Tilžės gatvės 23-iojo namą.

Šio gyventojai irgi turi savų argumentų - išvažiuoti į Tilžės gatvę esą ne ką saugiau, nuo automobilių kenčia ne tik pastatas, jie važiuoja kone per vaikų žaidimo aikštelę, kelia pavojų ir pėstiesiems.

SEK nariai nusprendė, kad skirtingų namų gyventojai turi naudotis atskirais keliukais: Tilžės gatvės gyventojai - savuoju, Kooperacijos gatvės namų gyventojai - savuoju.

Kad pastariesiems būtų lengviau, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus paprašyta pasirūpinti tuo, kad būtų pašalinti savavališkai pastatyti stulpeliai, į kiemą trukdantys patekti pro platesnį geresnės kokybės keliuką tarp Kooperacijos g. 7 ir 9 namo.

Tačiau valdininkai pripažino, kad tai - laikinas sprendimas. Šiuo metu rengiamas minėtos teritorijos detalusis planas, kuriame bus numatyti ir įvažiavimo į kiemus keliukai, ir šiukšlių konteinerių pastatymo vietos, ir visa kita. Tad gyventojų prašoma teikti savo pasiūlymus, į juos savivaldybės atstovai žada atsižvelgti.

Detalusis planas turėtų būti parengtas iki 2015-ųjų rugpjūčio.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder