"Greenpeace" argumentų studentai nesiklausė

"Greenpeace" argumentų studentai nesiklausė

Likus vos kelioms dienoms iki patariamojo referendumo, kuriame turėsime pritarti atominės elektrinės statyboms Visagine arba išreikšti nepritarimą, į Lietuvą atvyko atominės energetikos priešininkų desantas.

Vilniuje vakar lankėsi Europos žaliųjų partijų aljanso komiteto narys Aleksejus Kozlovas ir Rusijos nevyriausybinių organizacijų branduolinės energetikos ekspertas Vladimiras Slyviakas. Šie du aktyvistai į miltus sutrynė atominės elektrinės Kaliningrado srityje projektą.

Klaipėdoje viešėjo ir su visuomene susitiko tarptautinės žaliųjų organizacijos "Greenpeace" konsultantas atominės energetikos klausimais Janas Haverkampas bei Christina Hacker, Miuncheno Aplinkos instituto atstovė. Tačiau šių aktyvistų mintys nesulaukė didelio Klaipėdos universiteto bendruomenės palaikymo.

"Greepeace" atstovai svariais argumentais siekia įrodyti, kad naujas branduolinis reaktorius Lietuvoje padidins branduolinės nelaimės tikimybę. Be to, teigia J. Haverkampas, šis projektas ne atpigins, o atvirkščiai - padidins elektros kainą. Taip pat priminta ir radioaktyvių atliekų tvarkymo problema. Esą nė viena pasaulio šalis nėra jos išsprendusi. Teigiama, kad Lietuva jau dabar dėl panaudoto branduolinio kuro kasmet patiria milžiniškų nuostolių, o naujasis reaktorius šią naštą tik padvigubintų.

Išvardintuosius argumentus "Greenpeace" aktyvistai išdėstė ir atvirame laiške premjerui vadovui Andriui Kubiliui.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder