Gintaro kasimas nieko nebedomina

Gintaro kasimas nieko nebedomina

Lietuvos geologijos tarnyba (LGT) beveik prieš mėnesį paskelbė atvirą gintaro žvalgybos ir gavybos Kuršių mariose konkursą, bet norinčiųjų jame dalyvauti iki šiol neatsiranda.

„Keis­ta. Prieš pa­skel­biant kon­kur­są bu­vo ne­ma­žai su­si­do­mė­ju­sių vers­lo su­bjek­tų, ta­čiau da­bar – vi­siš­kas šti­lis. Gal kal­ta va­sa­ra... O gal ir ap­lin­ky­bė, jog bu­vo pa­di­din­ti mo­kes­čių ta­ri­fai už iš­gau­tą ža­lia­vą“, – svars­tė LGT Že­mės gel­mių iš­tek­lių sky­riaus ve­dė­jas Vy­tau­tas An­ta­nas Ja­nuš­ka.

Skai­čiuo­ja­ma, kad už gin­ta­rą, iš­kas­tą Juo­dkran­tės tel­ki­ny­je, iš vi­so bū­tų gau­ta apie 41 mln. eu­rų pa­ja­mų. 80 proc. mo­kes­čių, ku­riuos rei­kė­tų su­mo­kė­ti, tek­tų vals­ty­bės biu­dže­tui, 20 proc. – Ne­rin­gos sa­vi­val­dy­bei, ap­lin­kos ap­sau­gos rė­mi­mo spe­cia­lia­jai prog­ra­mai fi­nan­suo­ti.

Sa­vo ruo­žtu Ne­rin­gos po­li­ti­kai, gin­ta­ro ko­lek­ci­nin­kai džiau­gia­si, kad Bal­ti­jos auk­so ga­vy­bos kon­kur­sas ga­li pa­tir­ti fias­ko, nes ne­pri­ta­ria idė­jai kas­ti gin­ta­rą ko­mer­ci­niais tiks­lais.

Plačiau skaitykite dienraštyje "Lietuvos žinios"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder