"Geoterma" prašosi miesto glėbin

"Geoterma" prašosi miesto glėbin

Valstybės kontroliuojama, į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukta UAB „Geoterma“, prašo uostamiesčio užtarimo. Šilumą gaminanti ir aplinkos neteršianti jėgainė siūlo daugybę jos tiekiamos šilumos energijos panaudojimo būdų.

“Jei įmonę įsigis privatus investuotojas, tokios jėgainės nebeliks. O tai jau gali nutikti ir kitą vasarą“, - žodžių į vatą nevyniojo buvęs įmonės vadovas, kol kas dar likęs jos valdybos nariu Ričardas Vatiekūnas.

Jis apgailestavo, kad valstybės kontroliuojama eksperimentinė įmonė valstybės institucijose neturi nė vieno užtarėjo. „Išskyrus pagalius į ratus jokios paramos negavome“, - ironizavo R. Vaitiekūnas.

Jis pasiūlė uostamiesčio savivaldybei imtis priemonių, kad geoterminį vandenį iš žemės gelmių išgaunanti ir į miesto šilumos tinklus jį pumpuojanti „Geoterma“ išliktų. „Geoterminį vandenį išgauname tik Vakarų Lietuvoje. Kitose šalies vietovėse jo nėra. Jį galima panaudoti ir sveikatinimo procedūroms, ir baseinams užpildyti. Jau gabenome autocisternomis mūsų išgautą karštą vandenį į Palangą. Kelionės metu jis atvėso tik vienu laipsniu. Juk tai visiškai švari energija“, - aiškino R. Vaitekūnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder