Gelbėtojų Klaipėdos paplūdimiuose turėtų netrūkti

Gelbėtojų Klaipėdos paplūdimiuose turėtų netrūkti

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos specialistai tikisi, kad šiemet uostamiesčio paplūdimiuose nenuskęs nė viena žmogus.

"Šiai dienai užsiregistravo 60 pretendentų, o iš viso vasarai reikės 70-77 gelbėtojų. Atranka "Dinamo" baseine vyks gegužės 9-ąją, iki to laiko tikriausiai užsiregistruos daugiau žmonių, taigi, turėsime iš ko rinktis. Pasirinkti žmonės gegužės 15-ąją dalyvaus kursuose, pasiruoš sezonui ir lauks jo pradžios. Jeigu reikiamo skaičiaus nesurinksime, skelbsime papildomą atranką", - penktadienį sakė Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Anot jo, gelbėtojai 10 km ruože Smiltynės ir Klaipėdos paplūdimiuose įrengtuose postuose dirbs dviem pamainomis, eilinis gelbėtojas pernai uždirbo apie 820 litų, šiemet uždarbis bus šiek tiek didesnis.

Sezono pradžią skelbia savivaldybė, planuojama, kad jis prasidės birželio 1-ąją, tačiau, priklausomai nuo orų, pradžia gali būti skelbiama anksčiau.

Per žiemą daugiau ar mažiau suremontuoti gelbėtojų postai - jų iš viso yra 11, taip pat nupirkta papildomų plūdžių, liemenių, aprangos komplektų, vandens kostiumų, žiūronai.

"Naujos technikos neįsigyta, versimės su turima. Žiemą buvo atlikti remonto darbai", - sakė A. Siakki.

Klaipėdos gelbėtojai turi 4 vandens ir 2 keturračius motociklus, katerį, du katamaranus su varikliais.

"Turime viską, ko reikia darbui visu pajėgumu.  Sezono metu stengsimės išlaikyti "nulį" - kad nė vienas žmogus Klaipėdos paplūdimiuose nenuskestų, kaip ir pernai", - planus pasakojo A. Siakki.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder