Gargžduose duris atvėrė renovuota progimnazija

Gargžduose duris atvėrė renovuota progimnazija

Trečiadienį Savivaldybėje lankėsi Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) atstovai, kurie atliko paskutinę Gargždų „Minijos“ progimnazijos rekonstrukcijos projekto patikrą. Apžiūrėję renovuotą pastatą, Klaipėdos rajono savivaldybei, kaip projekto vykdytojui, priekaištų neturėjo. Priešingai – pabrėžė, kad projektas puikiai įgyvendintas.

Rugsėjo pirmąją į Gargždų „Minijos“ progimnaziją po vienerių metų pertraukos sugrįžo moksleiviai ir pedagogai. Pasibaigus pastato rekonstrukcijos darbams, mokyklos bendruomenė buvo pakviesta ne tik į Mokslo metų pradžios šventę, bet ir į įkurtuves. Atnaujintas pastatas nuo šiol džiugina ne tik čia besimokančius, dirbančius, bet ir puošia šią miesto dalį. Atidarymo šventėje dalyvavo Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktorius Česlovas Banevičius, jo pavaduotoja Ligita Liutikienė, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, vyriausioji specialistė, projekto vadovė Aistė Daukantienė, Savivaldybės tarybos narys, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Albinas Klizas. Pasveikinti su švente taip pat atvyko ir kiti Tarybos nariai – Regina Kernagienė, Biruta Alšauskienė, Viktoras Kura ir Sigitas Karbauskas.

Kaip įgyvendintas projektas, tikrino LVPA Energetikos projektų valdymo skyriaus projektų vadovas Stanislovas Dabušinskas ir Projektų ekspertų skyriaus ekspertas Edvinas Abaravičius. „Projekto patikros metu vizualiai apžiūrėję renovuotą pastatą, atsitiktinės atrankos būdu patikrinę atliktus darbus, peržiūrėję pateiktą techninę dokumentaciją ir rekonstrukcijos metu naudotų medžiagų atitikties deklaracijas, patikros vietoje metu nukrypimų nuo patvirtinto techninių projekto sprendinių nenustatė. Ekspertai pažymėjo, kad projekto apskaita buvo vykdoma puikiai“, – informavo projekto vadovė A. Daukantienė. Toks patikrinimas – įprasta ir būtina procedūra, užbaigus projektą.

Pastato renovacija iš viso atsiėjo apie 5,6 mln. Lt, iš jų per 2,9 mln. Lt buvo skirta iš ES struktūrinių fondų, dar apie 2,7 mln. Lt – Savivaldybės prisidėjimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder