Gargždų pašonėje kurs pramogų parką

Gargždų pašonėje kurs pramogų parką

Klaipėdos rajono savivaldybė rimtai užsimojo Gargždų karjerų teritoriją paversti įspūdinga pramogų oaze Vakarų Lietuvos regione.

Šią savaitę posėdžiavusi speciali darbo grupė pritarė, kad šalia karjerų, per 4 ha teritorijoje, būtų statomas išskirtinis pramogų parkas vaikams, šeimoms. Viena idėjų – pasilinksminimo vieta su vaikščiojančiais personažais, kaip ir garsiajame Disneilende.

„Mūsų regione yra įvairių teminių parkų praleisti laisvalaikį, tačiau Gargžduose norime sukurti tokią oazę, kokios dar nebuvo. Parengiamieji darbai baigti, tad belieka išgryninti idėją, nustatyti poreikius, apibrėžti investicijų klausimus ir skelbsime atvirą konkursą statyti pramogų parką. Dėl patogios Gargždų geografinės padėties jis bus lengvai pasiekiamas ir aplinkinių savivaldybių gyventojams, ir krašto svečiams“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Verslas jau domisi

Vaclovas Dačkauskas: “Gargždų karjerai gali tapti patrauklia vieta leisti laisvalaikį visos Vakarų Lietuvos gyventojams."Klaipėdos rajono savivaldybės nuotrauka

Vietos gyventojų pamėgtoje ir vis labiau tvarkomoje vietoje, be vandens pramogų, atsiras erdvė šeimoms, turistams. Svarstyta, kad tai galėtų būti pasakų parkas arba atrakcionų, žaidimų oazė bei erdvi automobilių stovėjimo aikštelė.

„Mūsų tikslas, – kad rajonas būtų patrauklus, žinomas ir lankomas, todėl pastaruoju metu daug dėmesio skiriama turizmui, rekreacijai“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė. Valdininkė užsiminė, kad galimybe investuoti ir pastatyti naują objektą šeimoms domisi Vakarų Lietuvos verslininkai, jau turintys patirties kuriant panašius pramogų parkus. „Vienas pasiūlymų buvo sukurti teminį, žinomų vaikiškų personažų parką, kuriame būtų interaktyvios pramogos, skulptūros, pažintiniai takai, supynės, karstyklės, maitinimo įstaiga, žaidimų aikštelės. Pavyzdžiui, šeimas, vaikus specialiose vietose pasitinka žinomi personažai ir drauge vaikšto, žaidžia. Tačiau tai tik viena galimybių, nes laukiame visų susidomėjusių verslininkų pasiūlymų“, – teigė L. Liutikienė. Anot jos, merijos keliamos sąlygos bus išdėstytos viešo konkurso sąlygose. „Pramogų parkas galėtų būti atidarytas kitų metų šiltojo sezono pradžioje“, – informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Gaivina karjerus

Teminių aktyvaus ir pasyvaus poilsio parkų Vakarų Lietuvos savivaldybėse jau yra ne vienas. Klaipėdos rajone, Radailiuose (netoli uostamiesčio), veikia Dinozaurų parkas, jo teritorijoje yra ir restoranas, pirtys, viešbutis, kiti objektai. Kretingos rajonas gali pasigirti ir Baltų mitologijos parku su skulptūromis bei japonišku sodu. Klaipėdos mieste įrengtas laipynių parkas.

Pasak Klaipėdos rajono mero V. Dačkausko, Gargždų karjerų pašonėje bus siekiama sukurti tai, ko nėra kaimynystėje. „Gargždų karjerai gali tapti patrauklia vieta leisti laisvalaikį visos Vakarų Lietuvos gyventojams. Pernai ten jau pradėjo sėkmingai veikti vandenlenčių trasa. Pamažu tvarkomos karjerų pakrantės, įrengiami pliažai, pėsčiųjų, dviračių takai“, – vardijo jis. Meras užsiminė, kad artimiausioje ateityje karjerų teritorijoje planuojama įteisinti ir pagal šiuolaikinius standartus įrengti autodromą. „Skelbsime konkursą, kad jis galėtų veikti, jame vyktų Europos čempionatai. Taip pat planuojame įrengti futbolo aikštyną ir sporto bazę vaikams, kad jie galėtų stovyklauti ir lankyti treniruotes“, – pasakojo V. Dačkauskas.

Anot Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjos Raimondos Kučinskaitės, visa karjerų teritorija užima net 260 hektarų. „Tai daugiausia valstybinė žemė, kurią panaudos pagrindais valdo rajono savivaldybė. Pramogų parkui numatyta teritorija užimtų per 4 hektarus“, – sakė merijos valdininkė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder