Gargždų karjerų teritorijai - traukos centro ateitis

Gargždų karjerų teritorijai - traukos centro ateitis

Klaipėdos rajono savivaldybė užsimojo Gargždų karjerų teritoriją paversti rekreaciniu traukos centru, galėsiančiu tapti išskirtiniu tašku visame regione. Tiesa, kol kas neaišku, kada šie planai bus įgyvendinti ir kaip pavyks pritraukti milijonines investicijas.

2009 metais buvo parengta ir patvirtinta Gargždų miesto karjerų teritorijos pritaikymo rekreacinei veiklai galimybių studija. Šiuo metu jau yra rengiamas teritorijos detalusis planas. Teritorija užima apie 260 ha plotą, todėl galimybių čia numatyta daug ir pačių įvairiausių.

"Tarp Gargždų ir Dovilų esančius apleistus karjerus ir jų teritoriją pagal planus reikia pritaikyti rekreacinei veiklai. Pagal parengtą galimybių studiją teritorijoje numatomos pramogų komplekso, motelio statybos, paplūdimių sutvarkymas ir pritaikymas rekreacinei veiklai, vandens telkinių sujungimas bei plaukimo maršruto įdiegimas, gamtos parko sutvarkymas, dviračių takai, pėsčiųjų trasos, sutvarkyta motokroso trasa ir dar daug kitų dalykų", - pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius.

Kadangi teritorijoje būtų galima teikti įvairias paslaugas, laukiama įvairių investicinių pasiūlymų. Preliminarus lėšų poreikis numatytam rekreacijos kompleksui įrengti - apie 65 mln. litų. Rajono savivaldybė ieško galimybių pritraukti Europos Sąjungos fondų lėšas, tačiau galimos ir įvairių verslininkų investicijos.

Atlikta galimybių studija numato, jog darbai karjerų teritorijoje galėtų būtų baigti iki 2019 m., tačiau G. Kasperavičius neskubėjo tvirtinti konkrečių terminų, mat abejojo, ar sprendimus pavyks įgyvendinti taip greitai.

Neseniai Gargždų karjerų teritorijos pritaikymo rekreacinei veiklai projektas buvo pristatytas ir Klaipėdos regiono plėtros taryboje.

"Karjerų teritorija, pritaikius ją rekreacinei veiklai, gali tapti regioninės svarbos traukos objektu. Būtent todėl su projektu supažindinome ir kitas regiono savivaldybes. Galbūt jos apsvarstys galimybę prisidėti finansiškai", - sakė G. Kasperavičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder