Gargždų autobusų stotis – į privačias rankas

Gargždų autobusų stotis – į privačias rankas

Vietos politikai dar kartą ėmėsi svarstyti Gargždų autobusų stoties ateities klausimą.  Tarybos posėdyje buvo pritarta Savivaldybei priklausančio UAB „Stotis“ 51,85 proc. akcijų paketo privatizavimui.

Ne kartą politikams pritrūkus politinės valios bei nesusitarus su kitos pusės akcijų savininkais, metai iš metų trūnijanti Gargždų stotis badė miestelėnų bei svečių akis. Spaudoje pasirodydavo ir viena kita informacija, jog į stotį nusitaikė ir stambių prekybos tinklų akcininkai, tačiau ledai iki šiol nepajudėdavo.

Tad dabar tikimasi, jog privatizavus akcijas, atsiras investuotojas, kuris sutvarkys teritoriją ir pastatys naują pastatą. Iki šiol Savivaldybei priklausė 51,84 proc. UAB „Stotis“ akcijų, likusios – vienam juridiniam ir dviem fiziniams asmenims.

Visgi, ne visų politikų nuomonė šiuo klausimu sutapo. Tarybos narys Jonas Dromantas kategoriškai prieštaravo tokiam Savivaldybės žingsniui. Anot jo, perleidusi savo akcijų dalį, rajono valdžia nebeturės jokių svertų daryti įtaką bet kokioms privatininkų užmačioms.

„Turto bankui absoliučiai nerūpi Gargždų autobusų stoties vizija. Verslininkas pusiau veltui nusipirkęs miesto centre esantį objektą darys ką nori. Ir mes nieko negalėsime kontroliuoti, mat viskas priklausys privačiam asmeniui. Siūlau nepritarti šiam sprendimui ir galvoti apie kitus būdus“, – piktinosi Socialdemokratų partijos frakcijos atstovas.

Tarybos posėdyje dalyvavęs UAB „Stotis“ vadovas Modestas Grumblys patikino, kad vietos, kurioje įsikūrusi sotis, vaizdas tikrai keisis, tačiau kas čia bus daroma, konkrečiai neįvardijo.

„Jeigu nusipirksime – tikrai ką nors darysime. O ką – nuspręs privatizavimo komisija. Ji nustatys sąlygas, pagal kurias matysime, ką toliau daryti“, – kalbėjo antrų pagal dydį akcijų savininkas.

Jog akcijų perleidimas netaptų katės maiše įsigijimu, Tarybos narys Sigitas Karbauskas siūlė išsikelti sąlygas, kurių neįvykdymo atveju, akcijos galėtų vėl sugrįžti Savivaldybės nuosavybėn: „Jeigu per 3, 5 ar 10 metų niekas nebus daroma, nebus investuojama? Kas bus tas saugiklis?“

Nuramindamas Tarybos narį, valdančiosios daugumos atstovas Vaclovas Macijauskas teigė, kad dabar apie tai kalbėti kiek anksti.

„Turėtume atsižvelgti į komitetų siūlymus privatizavimo sąlygas tvirtinti Tarybai. Tad šiuo klausimu, gerbiamas Sigitai, kalbėsimės posėdyje, kai bus parengtos sąlygos. Ten ir diskutuosime. Siūlau sprendimą patvirtinti ir paleisti procesą“, – kalbėjo V. Macijauskas.

Kilusias aistras ramino ir meras Bronius Markauskas: „Tikrai taip neatsitiks. Mes to neleisime ir stotis tikrai atsiras.“

Galiausiai buvo balsuojama. Už akcijų privatizavimą pasisakė 19 Tarybos narių, 1 – prieš ir 5 susilaikė.

Taryba, įtraukusi UAB „Stotis“ 51,85 akcijų paketą į privatizuojamų objektų sąrašą, artimiausiu metu kreipsis į valstybės įmonę Turto banką, kuris rengia LR Vyriausybės nutarimo projektą dėl privatizavimo objektų sąrašo patvirtinimo. Akcijų paketo nominali vertė siekia apie 12,6 tūkst. eurų. Įmonės įstatinis kapitalas – 24,3 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder