Gargždai atšventė 767–ąjį gimtadienį

Gargždai atšventė 767–ąjį gimtadienį

Dvi dienas trukęs 767-is Gargždų miesto gimtadienis svečius ir miesto gyventojus kvietė mėgautis švente ne tik Minijos slėnyje. Šventiniai renginiai įtiko kiekvieno skoniui – pramogų gausa ir įvairovė nušvietė Gargždus kitomis spalvomis.

Šiemet šventė – išskirtinė

Gargždų miesto gimtadienis šiemet išsiskyrė ne tik pramogų įvairove, bet ir naujais akcentais, kurie, tikimasi, taps tradiciniais: gimtadienio išvakarėse ant naujojo 18 metrų vėliavos stiebo iškilmingai iškelta suplevėsavo miesto vėliava.

„Tikiuosi, kad tai taps tradicija, kuri palies gargždiškių širdis ir taps svarbia šventės dalimi, kviečiančia didžiuotis mūsų miestu“, – keldamas vėliavą sakė Klaipėdos rajono šeimininkas, meras Bronius Markauskas.

Šventės metu apdovanoti valstybiniuose brandos egzaminuose aukščiausius 100 balų įvertinimus gavę abiturientai. Šiemet jų – net 17. Tai – 4 šimtukus surinkę Eidenis Kasperavičius ir Lukas Rimkus, 2 šimtukus gavę Žanas Zabėlius ir Gytis Kalvis, bei po 1 šimtuką pelnę Gabrielė Čiunkaitė, Solveiga Danielkutė, Emilija Dapkevičiūtė, Herkus Eringis, Agnė Gečaitė, Andžėja Gedmintaitė, Džiugas Sutkevičius, Ula Valantinaitė, Arijus Zuzevičius, Ugnius Šlevinskis, Viltė Dargytė, Oskaras Daukintis ir Adomas Beliokas.

Į šventę atvykusiems abiturientams įteikti 400, 200 ir 100 eurų vertės dovanų čekiai.

Vieną seniausių Lietuvos miestų šventės metu su gimtadieniu sveikino ir kaimyninių savivaldybių merai.

Automobilių paroda ir legalūs „dragai“ visiems

Pirmą kartą Gargžduose buvo galima legaliai viršyti greitį. Gimtadienio dieną mieste vyko traukos lenktynės, kuriose galėjo dalyvauti visi norintys! Lenktynės vyko Pušų gatvėje, atkarpoje link pramonės rajono, o jas stebėjo gausus būrys šeimų ir automobilių sporto entuziastų.

Mieste vyko ir automobilių paroda. Miestui šį reginį dovanojo asociacija „Garažo raktai“, mininti savo veiklos penkmetį. Savivaldybės aikštėje susirinkę technikos mėgėjai iš visos Lietuvos demonstravo retus, įdomius, senus, patobulintus, ne visuomet gatvėje sutinkamus automobilius ir motociklus.

Vyko cepelinų virimo čempionatas

Į šventę vilioti ir lietuviškų patiekalų mėgėjai, – Minijos slėnyje šeštadienį vyko III Cepelinų virimo čempionatas. Pirmą kartą Gargždų gimtadienio metu komandos varžėsi, kurios cepelinai ir padažas – skaniausi. Kol šventės dalyviai skanavo  su meilę virtų cepelinų, nugalėtojus rinko tarptautinė, iš įvairių sričių profesionalų sudaryta komisija.

Nelaužant tradicijų, be eilės cepelinais vaišinti socialiai remtini vaikai, kurie taip pat turėjo galimybę pasirinkti ir vieną nemokamą pramogą šventės metu.

Laukė ir tradicinės pramogos

Gargždų miesto gimtadienyje netrūko ir tradicinių kasmet gyventojų laukiamų pramogų. Nuo šeštadienio ryto visus į Minijos slėnį kvietė šventinė mugė, vyko meno mėgėjų kolektyvų pasirodymai, veikė pramogų zona vaikams, pasilinksminti kvietė putų šou.

Gargždiškius ir miesto svečius vakare džiugino ir aukščiausio lygio žvaigždžių pasirodymai. Minijos slėnyje pasirodė projekto „Lietuvos balsas. Senjorai“ dalyviai, Simonas Donskovas, atlikėja GJan bei Donatas Montvydas.

Po koncerto dangų nušvietė šventinis fejerverkas.

Sekmadienį – konkūrų varžybos, sporto renginiai

Antrąją Gargždų miesto gimtadienio šventės dieną ir toliau veikė mugė. Vidurdienį Gargždų Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje už miestą ir miestiečius laikytos Šv. Mišios. Pagrindiniu šios dienos akcentu tapo konkūrų varžybos ir sporto renginiai.

Minijos slėnyje vyko tradicinio 13-ojo Gargždo festivalio konkūrų varžybos Gargždų miesto taurei laimėti, kurios pakvietė pasigrožėtį įspūdingais žirgais bei jojikų sportiniu meistriškumu, ir kiti sporto renginiai, kurių metu tarpusavyje varžėsi sportininkai bei pristatytos įvairios sporto šakos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder