Gaivinama šunų pliažo idėja

Gaivinama šunų pliažo idėja

Klaipėdos pliažuose siūloma numatyti vietą poilsiautojams su šunimis. Tokią idėja gimė savivaldybės tarybos Asmens sveikatos priežiūros komisijoje.

Taip esą būtų apsaugoti ir šunų neturintys bei jų nekenčiantys poilsiautojai, ir patenkintas keturkojų augintinių šeimininkų poreikis pavedžioti savo globotinius. Todėl komisija kreipėsi į savivaldybės administraciją, kad ši inicijuotų paplūdimių detaliojo plano pakeitimus, kuriuose būtų numatyta speciali vieta šunims vedžioti.

Tiesa, dabar paplūdimių prieigose poilsiautojus pasitinka įspėjamieji ženklai, draudžiantys čia atsivesti šunis, tačiau daugelis keturkojų šeimininkų šias taisykles ignoruoja. Tokie asmenys augintinius vedžioja po kopas, pliažus, maudo jūroje. Blogiausia yra ne tai, kad šuo gali išgąsdinti poilsiautojus, vaikus ar net juos užpulti, bet tai, kad gyvūnai savo išmatomis teršia aplinką. Taip plinta pavojinga liga toksokarozė, perspėja Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos viršininkas Virgilijus Urbonas teigia, kad pastaraisiais metais ši problema prarado savo aktualumą, mat šunų į pliažus atsivedama vis mažiau.

"Mūsų darbuotojai nuolat skelbia informaciją, kad paplūdimiuose šunims ne vieta, visur pastatyti aiškiai matomi draudžiamieji ženklai. Gelbėtojai net asmeniškai kreipiasi į pavienius poilsiautojus, kad tie išsivestų šunis, mat teks kvieti policiją. Paprastai pakanka vieno perspėjimo", - aiškino V. Urbonas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės duomenimis, pernai už Gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimus pliažuose buvo nubausta 10 šunų savininkų, o šiemet - tik vienas. Jiems skirtos 200 litų dydžio baudos.

Tiesa, Jūrų gelbėjimo koordinacinio centro viršininkas komandoras Artūras Andrušaitis yra įsitikinęs, kad didžiausi teršėjai yra ne šunys, o žmonės.

"Pats turiu du šunis, tačiau visuomet nešiojuosi pirštinę ir maišelį ekskrementams surinkti. Manau, kad žmonės pliažuose tikrai palieka daugiau šiukšlių nei šunys", - juokėsi komandoras.

Beje, lygiai prieš metus Klaipėdos miesto savivaldybės mero pavaduotojo Artūro Šulco pavedimu net buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo parengti ištisą programą, kad pajūryje būtų skirtas atskiras pakrantės ruožas, kur klaipėdiečiai galėtų laisvai, neerzindami poilsiautojų, atsivesti savo augintinius. Deja, ir šis sumanymas liko neįgyvendintas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder