Estijoje reziduojantys diplomatai viešėjo Neringoje

Kurorto svečiai

Gegužės 20-23 dienomis Neringoje viešėjo Estijoje reziduojančių užsienio šalių ambasadoriai. Juos subūrė ir mūsų šalin atvežė nenuilstantis Lietuvos ambasadorius Estijoje dr. Antanas Vinkus.

Delegaciją lydėjo gausus būrys Estijos verslininkų, Estijos policijos generalinis komisaras p.R.Andropovas, Estijos ambasadorius Lietuvoje Reinas Oidekivis (Reino Oidekivi) bei Estijos kurorto Piarnu meras Vainas Halikmagis (Vaino Halikmagi).

Aukštus svečius pasitiko ir visos viešnagės metu globojo Neringos smulkaus ir vidutinio verslo asociacijos nariai, verslininkai.

Susitikti su Estijoje reziduojančiu diplomatiniu korpusu į Nidą atvyko LR Užsienio reikalų ministro pavaduotojas ponas Justas Paleckis bei Lietuvos Respublikos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Ketvirtadienį svečių garbei "Nidos smiltėje" buvo surengtas koncertas, o vakarą pratęsė diskusija restorane "Seklyčia", kur svečiai kamerinėje aplinkoje dalijosi įspūdžiais ir pastebėjimais apie mūsų šalį.

"Aš esu laimingas, kad Estijoje reziduojantis diplomatinis korpusas pagerbė savo apsilankymu mano gimtą šalį, mano mylimą miestą Neringą", kalbėjo delegacijos vadovas Lietuvos ambasadorius Estijoje dr. A. Vinkus, pristatydamas svečius neringiškiams.

Delegacijos sudėtyje buvo Latvijos, Turkijos, Čekijos, Austrijos, Italijos, Vokietijos ir Airijos šalių ambasadoriai. Diskusijoje taip pat dalyvavo LR Užsienio reikalų ministro pavaduotojas J. Paleckis. Ministras labai šiltai atsiliepė apie Antaną Vinkų, padėkojo jam už energiją, ryžtą, už jo didelį norą išgarsinti Lietuvą pasaulyje.

Įdomiai ir emocingai kalbėjo Airijos ambasadorius Estijoje Šonas Farelas (Sean Farrell), taikliai pastebėdamas, kad begalinė kolegos A. Vinkaus meilė Lietuvai priverčia ir kitus domėtis šia gražia šalimi. Šonas Farelas kalbėjo, kad jo šalis daug padėjo Lietuvai stojant į Europos Sąjungą, todėl dabar įdomu, kaip Lietuvai seksis jau tapus ES nare.

Penktadienį svečiai susitiko su miesto vadovais, plaukė laivu į Rusnę, kur delegaciją pasitiko LR Užsienio reikalų ministras p. Antanas Valionis, Šilutės rajono meras A. Jakas.

Šeštadienį Nidos verslininkai delegacijai pasiūlė pažintinę ekskursiją po Neringą. Ypač svečiai stebėjosi Parnidžio kopomis, nuostabia gamta, lyg iš pasakų nužengusiais gražiais mūsų miesteliais.

Atsisveikinant visos delegacijos vardu kalbėjęs Italijos ambasadorius Estijoje Rudžeras Vocis (Ruggero Vozzi) sakė, kad labai norėtųsi matyti Europą vieningą, kad Lietuva, ką tik įstojusi į Europos Sąjungą, taip pat taptų tos gražios, vieningos Europos dalimi.

"Aš nesitikėjau, kad čia atvažiavęs rasiu tokį gražų kraštą. Aš tikrai žinau, kad čia sugrįšiu, viliuosi, kad mano surinkta ir parvežta namo informacija apie jūsų šalį padės atrasti Neringą ir mano tautiečiams", su jauduliu kalbėjo R. Vocis.

Delegacijos vadovas A. Vinkus atsisveikindamas įteikė Neringos verslininkų asociacijai padėkos raštą, kuriame yra ir tokios eilutės: "(...) Labai vertiname Jūsų pagalbą, pristatant diplomatiniam korpusui Neringos miesto turizmo infrastruktūros vystymo galimybes, Neringos miesto kultūrą, meną, o ypač sudarytą galimybę svečiams pabendrauti su nuostabiais Neringos miesto žmonėmis...".

Neringos smulkaus ir vidutinio verslo asociacija dėkoja visiems asociacijos nariams, verslininkams, padėjusiems suorganizuoti aukštų svečių iš Estijos priėmimą. Liekame dėkingi savo verslo partneriams UAB "Citva", UAB "Augma", UAB "Agrovet", UAB "Rovisa", UAB "Rimeda", ŽŪB "Kontautėliai", UAB "Vilkė", UAB "Mineraliniai vandenys", UAB "Bennet Distributors", UAB "Olvic", AB "Kalnapilio - Tauro grupė", Mažeikių pieninė, AB "Žemaitijos pienas" už paramą, supratimą, dalykišką bendradarbiavimą.

Rasa BALTRUŠAITIENĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder