Endriejavo žeme nutiestas istoriją menantis kutinys

Endriejavo žeme nutiestas istoriją menantis kutinys

Birželio 27 dieną Endriejavo miestelio parke tęsiasi muzikos ir šokių šventė „Saulės ratu“ – minimas gyvenvietės 235-ių metų gimtadienis. Susirinkusiuosius džiugino smagi renginio programa: ispanišku ritmu ant scenos pasirodė Beatos Molytės flamenko studijos šokėjos, grupės „Šarkelės“, „Trepsis“, aidėjo Kretingalės choras, savo talentus pademonstravo ir Endriejavo bei Žadeikių saviveiklininkai.

Vykstančias linksmybes vainikavo miestelio gyventojų nuo žiemos lauktas įvykis – buvo iškilmingai pristatytas rekordinio ilgio – 235 metrų kutinio takas, nutiestas Endriejavo parko žeme. Šis margaspalvis kūrinys tarsi iliustruoja Endriejavo miestelio ilgaamžiškumą, visiems primindamas, kaip seniai jis čia gyvuoja.

Didžiausią padėką už šį neįtikėtiną rankdarbį renginio svečiai išreiškė Laimutei Šarkauskienei, nuaudusiai daugiau nei 170 metrų. Prie šio darbo savo rankomis prisidėjo ir Aldona Paulauskienė bei Rūta Jarašiūnienė, kurios sukarpė 99 procentus nereikalingų rūbų tam, kad būtų nutiestas šis takas. Renginio dalyvės pasakojo, kad šis unikalus kutinys pareikalavo nemažai laiko ir pastangų: naudotis staklėmis ir austi moterys mokėsi metus.

Po iškilmingos ceremonijos renginio svečiai ir toliau mėgavosi šventine programa ir linksmybėmis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder