Endriejave – naujas ugniagesių automobilis

Endriejave – naujas ugniagesių automobilis

Gruodžio 13 dieną Klaipėdos rajone Endriejavo miestelyje buvo pristatytas naujasis Endriejavo ugniagesių komandos automobilis.

Susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, simboliškai perdavęs naujo automobilio raktelius ir dokumentus vyriausiajam Endriejavo ugniagesių komandos ugniagesiui Pranui Žemguliui.

Savivaldybės lėšomis įsigytas naujasis ugniagesių automobilis „Mercedes“ taps dideliu paskatinimu ugniagesių komandai bei padės greičiau reaguoti į iškvietimus. Taip pat Endriejavo ugniagesiai nelaimės atveju galės labiau padėti ir kitoms seniūnijoms, savivaldybėms. Naujasis automobilis talpina net 5 kubus vandens, kai senajame tilpo tik 1,6 kubo, taigi pagalba nukentėjusiesiems bus ne tik greitesnė, bet ir kokybiškesnė. Pasidžiaugta ir ugniagesių pastangų dėka suremontuotomis jų patalpomis.

Ugniagesius sveikino ir Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys. Savivaldybei už pagalbą ugniagesiams bei naują automobilį dėkojo Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas, kuris džiaugėsi, kad nuo šiol čia gyventi bus ne tik gera, bet ir saugu. Endriejavo žmonių vardu padėką išreiškė ir Endriejavo seniūnė Laimutė Šunokienė, kuri pasidžiaugė ir jaunaisiais ugniagesiais savanoriais bei apdovanojo juos saldžiomis dovanomis. Endriejavo parapijos klebonas kunigas Stasys Šlepavičius pašventino naująjį automobilį, kad jis padėtų gelbėti žmonių gyvybes ir turtą, kad juo būtų atliekami tik geri darbai.

Naująjį automobilį panoro pamatyti ir Endriejavo bei Gargždų „Kranto“ pagrindinių mokyklų mokiniai. Tarp jų buvo ir „Kranto“ pagrindinės mokyklos pirmokė Kotryna Lenkšaitė, praėjusią savaitę išgelbėjusi Minijos upėje skendusią draugę. Apie plačiai žiniasklaidoje nuskambėjusią istoriją papasakojo Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Taučius. Kotryną už jos didvyrišką poelgį, kai ji, supratusi, kad į upę įslydusios draugės neišgelbės pati, išbėgo ieškoti pagalbos, apdovanojo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas bei Endriejavo seniūnė Laimutė Šunokienė.

Kol žaibiškai į nelaimę reagavusi Kotryna ieškojo pagalbos, tuo metu netoliese buvęs Egidijus Kazlaučiūnas, pastebėjęs bėgančią pusnuogę mergaitę, puolė prie upės ir išvydęs vandenyje esančią mažametę šoko į vandenį ir ją ištraukė. Šis vyras taip pat buvo apdovanotas.

Klaipėdos rajonas daugeliui kitų savivaldybių yra pavyzdys – seniūnijose esančios ugniagesių komandos, sudarytos iš ugniagesių ir savanorių, dirba sąžiningai ir atsakingai, o Savivaldybė nuolat stengiasi gerinti ugniagesių darbo sąlygas, pritraukti naujų savanorių. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder