Dviratininkų žygis aplink Lietuvą pavyko

Dviratininkų žygis aplink Lietuvą pavyko

Pirmadienio paryčiais į Klaipėdą sugrįžo penktadienį 8 val. ryto į rekordinį žygį aplink Lietuvą išvažiavę jauni dviratininkai Marius Puluikis ir Remigijus Balandis bei juos lydintis ekipažas. Planuotas rekordas - aplink Lietuvą per 68 val. - įvykdytas.

Projekto koordinatorius Rimantas Dailidonis pasakojo, jog žygio pradžioje buvo neramu, ar tokį išbandymą atlaikys vaikinų sveikata, tačiau viskas ėjosi kaip iš pypkės, žygio nesutrukdė net vis prapliaupiantis lietus.

Dviratininkai Lietuvą apvažiavo sėkmingai ir naują rekordą pasiekė. Tai padaryta net greičiau negu planuota - daugiau nei 1 200 kilometrų nuvažiuota per 67 val., nors planuota per 68. Paskaičiuota, jog viso važiavimo metu vaikinai ilsėjosi vos apie keturias valandas, kurių metu pavalgydavo, buvo masažuojami, tikrinami medikės, kartais nusnausdavo kelias minutes.

R. Dailidonis džiaugėsi, jog dviratininkus ypatingai palaikė įvairių miestų ir miestelių gyventojai, pasitikdavo ir sėkmės linkėdavo miestelių valdžios atstovai, muzikantai. Sustojus Skuode, net pliaupiant lietui prie vaikinų palaikymo komandos prisijungė kelios jaunosios dviratininkės, kurios rekordo siekėjus lydėjo iki pat Mažeikių.

Puikiai priimdavo ir šilčiausiais žodžiais išlydėdavo ir miestelių pašto skyriai bei degalinės, kuriuose jaunieji dviratininkai turėdavo atsižymėti.

Projekto koordinatorius pasakojo, jog toks gyventojų palaikymas suteikė dviratininkams antrąjį kvėpavimą - šimtus kilometrų jie mynė negailėdami jėgų, kupini emocijų ir entuziazmo.

Šio projekto tikslas - ne tik naujas Lietuvos rekordas. Žygiu siekta atkreipti visuomenės dėmesį į dviračių sportą. Tikslas, anot R. Dailidonio, įvykdytas, nes žygio metu matėsi, jog žmonėms, ypač gyvenantiems rajone, to reikia ir tai yra įdomu. Planuojama, jog tai bus tęstinis projektas. Tikimasi, jog kitąmet prisijungs dar daugiau dviračių entuziastų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder