Dviratininkams - nemalonus siurprizas

Dviratininkams - nemalonus siurprizas

Kuršių nerijoje važinėtis dviračiais pamėgę entuziastai jau kurį laiką stebisi kertamais medžiais ir apgadintu dviračių taku. Jie baiminasi, kad takas taip ir liks suniokotas.

Dar gruodžio mėnesį, kai užsitęsę rudeniški orai leido dviratininkams pratęsti sezoną, redakcijai parašęs Artūras pasakojo, kad prie dviračių tako Klaipėda-Juodkrantė vykdomi "kažkokie miško kirtimo darbai". Tuomet vyras stebėjosi, kad dviratininkams skirtas takelis sumurkdytas purve, o po liūčių apskritai daug tako ruožų yra apsemti.

Šią savaitę į tako būklę dėmesį atkreipė ir dviratininkas Igoris. Pasak jo, Kuršių nerijoje tiesiog naikinami dviračių takai.

"Štai kokį vaizdelį pamatėm važiuodami "asfaltuotu" dviračių taku. Apie 100 m atkarpoje dviračių takas visiškai sunaikintas, ant tako pastatytas konteineris, šalia stovi prikabinamas treileris be valstybinių numerių ir aplink jį išmėtyti plastmasiniai kanistrai", - stebėjosi vyras.

Greta pastatytas ženklas informuoja, kad vykdomi miško kirtimo darbai. Neringos savivaldybės administracijos atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė teigė, kad darbus organizuoja Valstybinių miškų urėdijos (VMU) Kretingos regioninis padalinys, o ši tako atkarpa nėra Neringos savivaldybės nuosavybė.

Vyr. miškininkas Sigitas Kupšys, laikinai einantis VMU Kretingos regioninio padalinio viršininko pareigas, "Vakarų ekspresui" sakė, kad paskutiniai darbai turėtų būti baigti artimiausiomis savaitėmis.

"Realiausia, kad viską baigsime iki balandžio 1 dienos", - patikino miškininkas.

Tačiau jis nenorėjo sutikti su dviratininko nuomone, kad dėl darbų ir technikos sunaikinta dviračių tako atkarpa - esą jau ne vienerius metus kalbama, kad takui reikalingas remontas, jis ir taip yra prastos būklės.

Miškininkams baigus darbus, takas turėtų būti sutvarkytas, kad juo vėl laisvai galėtų naudotis dviratininkai. S. Vaišvilaitė nurodė, kad anksčiau dviračių taką prižiūrėdavo valstybinė regioninė kelių įmonė "Klaipėdos regiono keliai", bet dabar, ko gero, tuo turėtų rūpintis po įmonių pertvarkos veikiančios VĮ "Kelių priežiūra" Klaipėdos padalinys.

"Savivaldybė savo ruožtu į šias institucijas kreiptųsi, jei tako būklė nebūtų atstatyta po darbų atlikimo. Beje, praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje būtinybę rekonstruoti per Kuršių neriją einančio dviračių tako atkarpą tarp Smiltynės ir Pervalkos Neringos savivaldybės meras pristatė tuometiniam Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovui. Nacionalinės ir tarptautinės svarbos dviračių takas yra Pajūrio dviračių trasos ir Europos dviračių takų tinklo "EuroVelo" dalis, tad, populiarėjant kelionėms dviračiais tiek tarp šalies, tiek tarp užsienio keliautojų, jo būklė saugaus ir patogaus keliavimo atžvilgiu yra itin svarbi", - teigė Neringos savivaldybės atstovė.

Kad takas prašosi atnaujinamas, ne kartą yra pabrėžusi ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser - esą apie tai kalbasi Neringos ir Klaipėdos miesto savivaldybės, tačiau yra daug sunkumų, aplinkosauginių apribojimų ir pan.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder