Dviračių nuomos paklausa priklauso nuo oro

Dviračių nuomos paklausa priklauso nuo oro

Kadangi ši vasara per daug nelepina šiltais orais, dviračių išnuomojama mažiau nei praėjusiais metais. Užtat populiarėja elektriniai dviračiai ir motoroleriai, teigia verslininkai.

Motorolerius įmonė "Kemi" nuomoja jau penkerius metus. Serviso darbuotojas B. Kalendra džiaugiasi, kad per tiek laiko nepasitaikė vagysčių. "Būna, kad apibraižo motorolerio šonus ar sudaužo veidrodėlius krisdami, tačiau tai nebūna dideli nuostoliai", - pasakoja jis.

Motorolerius išsinuomoję klientai iš Klaipėdos dažniausiai važiuoja į Nidą ar Juodkrantę. Jie transporto priemonę išsinuomoja parai. Iš dešimties siūlomų motorolerių per dieną išnuomojami 5-6. "Dažniausiai nuomoja jauni žmonės. Vaikinas užsisodina merginą ir jie kartu lekia į Nidą", - sako B. Kalendra. Benzino tokiai transporto priemonei reikia nedaug, o į Smiltynę plaukti galima iš Senosios perkėlos - visai kaip su dviračiu.

Dviračių nuomos įmonės "Du Ratai" darbuotoja teigia, kad didžiausia problema nuomojant dviračius - blogos oro sąlygos. "Užsieniečiai mėgsta keliauti bet kokiu oru - svarbu turėti tinkamą aprangą. Lietuviams to noro trūksta, todėl daugiausiai klientų turime saulėtomis, šiltomis dienomis", - sakė ji.

Kadangi ši vasara per daug nelepina šiltais orais, dviračių išnuomojama mažiau nei praėjusiais metais. Populiarėja elektriniai dviračiai, kurie anksčiau neturėjo didelės paklausos. Maršrutą keliautojai gali susidaryti patys arba pasirinkti iš esamų. "Lietuvoje ne tokie blogi keliai palyginus, pavyzdžiui, su Latvija", - teigia pokalbininkė.

Iš Ventės rago keliautojai mėgsta persikelti į Nidą, o už Lietuvos ribų jau pamėgti maršrutai jungia Baltijos šalis. Yra galimybė dviratį išsinuomoti viename punkte ir palikti kitame, į kurį nusigausite. Net jeigu sumąstytumėte numinti iki Vokietijos - būtų įmanoma susitarti su nuomos firmos darbuotojais, kad jie iš jums patogios vietos savo dviračius parsigabentų patys.

Jeigu norėtumėte išsinuomoti motorolerį, tai jums kainuotų 59 litus dienai arba 90 litų parai. Dviračių nuomos kainos visur maždaug panašios, tačiau priklauso nuo transporto priemonės tipo, norimų priedėlių (priekabos vaikams, navigacijos, šalmo, neperlijamo krepšio ir pan.). Klasikinio miesto, kelioninio ar kalnų dviračio nuoma valandai kainuoja nuo 7 iki 10 litų, parai 30-40 litų. Tandemą (dvivietį dviratį), elektrinį dviratį galima rasti už 15 litų, arba 60 litų parai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder