Dviračiu į Juodkrantę - spyglių kilimu

Dviračiu į Juodkrantę - spyglių kilimu

Sparčiai artėjant naujam dviračių sezonui vienas populiariausių pajūryje takų - Smiltynę su Nida jungianti dviračių trasa - vis dar miega giliu žiemos miegu.

Spyglių ir lapų kilimas, kankorėžiai, šakos, o kai kuriose atkarpose - kalnai smėlio. Toks yra šio tako vaizdas šiomis dienomis.

Tiesa, atviresnėse, vėjo labiau prapučiamose vietovėse, ten, kur nėra medžių, asfaltas švarus. Tačiau tokių atkarpų tarp Smiltynės ir Juodkrantės nėra labai daug. Visa kita - pavojinga šlapia košė, kuria važiuojantis dviratininkas, ypač jei jo dviratis - su siauresnėmis padangomis, pasijunta lyg ant ledo.

Ne ką geriau atrodo ir poilsio aikštelės - stalai ir suolai nukloti storu dar rudenį nukritusių spyglių sluoksniu.

Geroji naujiena ta, kad jau artėjantį savaitgalį į Juodkrantę dviračiu susiruošę klaipėdiečiai gali tikėtis švaraus tako. Tokias viltis suteikia už jo būklę atsakingi komunalininkai.

"Praėjusią savaitę įvairius darbus, tarp jų - ir dviračių tako tvarkymą, aptarėme su Neringos meru Dariumi Jasaičiu, ir savo tarnyboms davėme nurodymą pravažiuoti ir patikrinti, kaip ir ką reikia sutvarkyti", - "Vakarų ekspresui" teigė šią trasą prižiūrinčios VĮ "Klaipėdos regiono keliai" direktorius Petras Kaučikas.

Anot jo, įmonės darbuotojai taką valyti turėtų pradėti jau šią savaitę.

"Orai šiltėja, todėl normalu, kad vis daugiau žmonių susigundo laisvalaikiu į gamtą išvažiuoti dviračiu. Pradėti valyti taką planuojame šiomis dienomis", - sakė P. Kaučikas.

Tie pramogautojai, kurie pastarosiomis savaitėmis dviračiu jau važiavo į priešingą pusę - Palangos link, irgi susidūrė su kliūtimi. Atkarpoje tarp Girulių ir Olando Kepurės miškininkai vykdo miško valymo darbus ir naudojasi dviračių taku kaip pagrindiniu keliu savo technikai, todėl kai kur asfalto danga yra virtusi į tikrą kemsyną.

"Dėl tam tikrų aplinkosaugos reikalavimų kirsti medžius miškininkai turėjo pabaigti iki kovo 15 dienos. Jie yra pažadėję sutvarkyti aplinką, tame tarpe - ir dviračių taką. Tikėkimės, pažadą įgyvendins", - dienraščiui tvirtino Pajūrio regioninio parko vyr. kraštotvarkininkas Rolandas Puidokas.

Jei miškininkai pasielgtų kiauliškai ir tako nenuvalytų, tą bus priversti daryti patys parko atstovai. Tam reikalingą techniką - specialią amerikietišką mašiną - jie turi.

"Tiesa, neturime savo žmogaus, kuris ją valdytų, tačiau pagal sutartį su Klaipėdos rajono savivaldybe padeda Kretingalės seniūnija - ji skyrė darbuotoją, šis ir vairuoja tą techniką. Būtent šiomis dienomis ja bus valoma dviračių tako atkarpa tarp vadinamojo Karklės kelio ir Palangos miesto ribos", - teigė parko atstovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder