Drevernos uostas ruošiasi atidarymo šventei

Drevernos uostas ruošiasi atidarymo šventei

Praėjusį penktadienį mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė ir Savivaldybės tarybos narė Regina Kernagienė lankėsi Drevernos uoste, kur apžiūrėjo ten sparčiai vykdomus darbus – juk gegužės 27 d. atsidarysiantis vasaros sezonas – jau ne už kalnų!

Kas vyksta Drevernos prieplaukoje, aprodė UAB „Hortivita“ Turizmo padalinio vadovė Liudmila Juknienė. Įrenginėjama kavinė elinge, kurią jau po metų pakeis naujas restoranas su viešbučiu, taip pat baigiami įrengti 12 aštuonviečių namelių marių pakrantėje, nauja krantinė, pliažas, vaikų jėgos buriavimo mokykla ir stovykla, nauji laivai ir dar daug pramogų ir paslaugų – tai investicijos, kurių vertė sieks 780 tūkst. eurų.

„Smagu, kad pagaliau į Dreverną atėjo bendrovė, kuri pateisina gyventojų, mūsų svečių ir Savivaldybės, pradėjusios Drevernos atgimimą nuo prieplaukos įrengimo projekto 2009 m., atsiėjusio beveik 5 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų, lūkesčius. Dabar vykstanti plėtra iš tiesų yra tikslinga, kompleksiška ir, tikimės, suteiksianti daug ne tik rekreacijos, bet ir verslo galimybių vietos gyventojams“, − sakė mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

R. Juknienė pasakojo, kad visi darbai eina sklandžiai. „Esame dėkingi Savivaldybei, kad vandens gylis prieplaukoje yra toks, koks ir reikalingas mažojo uosto laivams įplaukti ir priplaukti – 1,2 metro, todėl laivyba uoste tikrai turėtų veikti be trikdžių.“

Anot turizmo specialistės, svarbus yra glaudus ryšių palaikymas su vietos bendruomene ir verslininkais, kurių įsitraukimas ir pagalba visada bus reikalinga. Planuojama gyventojams siūlyti už vienodą mokestį priimti pasistatyti turistų automobilius, nes automobilių stovėjimo aikštelėje vietų jau trūksta. Yra ir kitų pasiūlymų vietos žmonėms, kurie bus išdėstyti susirinkime dar prieš sezono atidarymą.

Sezono atidarymo šventė gegužės 27 d. organizuojama kartu su Drevernos kultūros namais. Veiks įdomios amatų edukacijos – skulptūrų iš nendrių kūrimo, vėtrungių spalvinimo ir daugybė kitų. Atidarymo dalyvių laukia ir laivų paradas, džiazo koncertas ir diskoteka.

Savivaldybės tarybos narė Regina Kernagienė taip pat pasidžiaugė, kad šiuolaikiškumas ir tradicijos prieplaukos erdvėje puikiai dera – todėl puiku, kad ir moderniame bei jaukiame restorane bus tik šio krašto valgiai ir gėrimai.

Nuo balandžio 18 d. pradės veikti Drevernos uosto tinklalapis – www.dreverna.lt. Skubėkime sužinoti karščiausias naujienas iš Drevernos – smagiausio, jaukiausio ir gražiausio mažųjų laivų uosto Lietuvoje!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder