Drevernoje pristatyta naujovė: keltas iki Juodkrantės

Drevernoje pristatyta naujovė: keltas iki Juodkrantės

Drevernos mažųjų laivų uoste pirmąsyk įvyko Pamario turizmo sezono atidarymo šventė. Jos metu buvo pristatyta sezono naujiena – reguliarus maršrutas keleiviniu keltu „Gilija“, sujungsiantis dvi gyvenvietes – Dreverną ir Juodkrantę.

Šventinis šurmulys čia virė jau nuo pat vidurdienio. Renginio vietoje žmonės galėjo įsigyti gintaro dirbinių, paragauti žuvienės ar rūkytos žuvies.

Vėliau renginio lankytojus džiugino šventinis koncertas. Scenoje pasirodė ir nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje dalyvavęs Valdas Lacko, kurio pasirodymo metu pasilinksiminti prie scenos prigūžėjo ir vestuvininkai su didžiule svita.

Vis dėlto didžiąją dalį susirinkusiųjų viliojo galimybė nemokamai pasiplaukioti keltu “Gilija”, kurį žadėjo organizatoriai. Tačiau dėl pernelyg žemo vandens lygio nuspręsta, jog keliauti gali būti nesaugu, tad reisai buvo atšaukti. Taip būtų buvę galima išbandyti didžiausią šio sezono naujieną - tiesioginį keleivinio kelto reisą Dreverna – Juodkrantė – Dreverna.

Kaip teigė Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė, visą vasarą, iki pat rugsėjo pirmosios, dreverniškiai ir kaimo lankytojai bus kviečiami pasinaudoti galimybe pigiai ir greitai nuplaukti iki Juodkratės ir atgal.

“Specialiai juodkrantiškiams ar turistams gaminome stendą, kurio vienoje pusėje - tvarkaraštis su kainomis, o kitoje – informacija, ką galima šiame krašte nuveikti. Atkeliavę į Dreverną rytiniu reisu iki vakarinio turės marias laiko. Tuo metu žmonėms siūlysime 4 valandų edukacinę programą. Tiems, kas kartu su savimi bus pasiėmę dviratį, bus siūloma numinti iki Svencelės – jėgos aitvarų sportininkų, buriuotojų ir vandenlentininkų Meką.

Tėra 7 kilometrai ir iki Priekulės, kurioje taip pat organizuojamos įvairios ekskursijos. Galima važiuoti ir į Mingės kaimą, vėliau iš ten laivu nuplaukti iki Nidos ir iš ten dviračiu numinti iki Juodkrantės“, - pasakojo turizmo centro direktorė.

Keleivinis keltas turistus iš Drevernos į Juodkrantę plukdys du kartu per dieną 9.30 ir 18 val., o iš Juodkrantės į Dreverną – 10.10 ir 18.40 val. Kelto bilieto kaina į vieną pusę suaugusiam žmogui kainuos 3 eurus, vaikams nuo 7 iki 12 m. – 1,5 euro, o vaikai iki 7 metų keliami nemokamai. Senjorams ir neįgaliesiems bus taikoma 50 proc. nuolaida. Dviračius ir gyvūnus keleiviai galės pasiimti su savimi nemokamai.

Džiugi naujiena, jog uostelio teritorijoje jau kitą savaitę pradės veikti viešieji tualetai.

Dreverna, anot D. Buivydienės, yra patraukli kiekvienam turistui: ir šeimoms su vaikais, ir ekstremalaus sporto mėgėjams, ir tiems, kurie nori svajingai pasiplaukioti po marias.

Žinia, kitais metais naujieji Drevernos mažųjų laivų uosto operatoriai žada įkurti turistinę stovyklą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder