Drevernoje kuriamas turizmo paslaugų kompleksas

Drevernoje kuriamas turizmo paslaugų kompleksas

Nuo praėjusio pavasario Drevernos mažųjų laivų uosto koncesininku tapusi UAB "Hortivita" žada, jog čia jau šią vasarą pradės veikti kempingas.

Jį sudarys 12 aštuonviečių poilsio namelių su virtuvėmis ir terasomis bei kemperių, priekabinių namelių ir palapinių aikštelės. Iš viso vienu metu Drevernos kempingo poilsio nameliuose ir viešbutyje galės apsistoti daugiau kaip 100 turistų, o kemperiams jau dabar yra paruoštos 24 vietos.

Šiemet planuojama baigti ir per 300 kv. m ploto restorano su viešbučio kambariais ir administracijos patalpomis statybą. Tiesa, juos atidaryti planuojama tik 2018 m.

Elingo patalpas numatoma pritaikyti konferenciniam turizmui - jau šių metų pavasarį čia planuojama įrengti erdvią seminarų salę.

Pasak "Hortivitos" turizmo padalinio vadovės Liudmilos Juknienės, visos investicijos sieks apie 780 tūkst. eurų.

Perduoti uostą privačiam verslui Klaipėdos rajono savivaldybė buvo įsipareigojusi pagal Europos Sąjungos paramos sutartį uosto rekonstrukcijai. Koncesijos sutartis pasirašyta 20-iai metų. Iki tol prieplauką valdė Priekulės seniūnija. Vien 4 sargų etatai kasmet Savivaldybei atsieidavo 25 tūkst. eurų. Dabar pirmus ketverius metus Savivaldybė tiek pat mokės bendrovei. Ji yra įsipareigojusi ne tik išlaikyti esamas darbo vietas, bet ir plėsti veikiančias paslaugas ir teikti naujas (nakvynės, maitinimo) bei vystyti kultūros ir turizmo veiklą.

Po 20-ies metų bendrovė yra įsipareigojusi grąžinti ne blogesnės būklės turtą Savivaldybei. Taip pat ir tai, kas bus sukurta nauja.

Teigiama, kad šiemet vasarą Drevernos mažųjų laivų uostas pasiūlys išvykas po Kuršių marias, pramoginius plaukimus į Nidą, Juodkrantę, Rusnę, Mingę, Nemuno deltą, bus rengiami valčių ir baidarių žygiai Vilhelmo kanalu, Kuršių mariomis ir Minijos upe. Turistai turės galimybę užsisakyti maitinimą, keptų bei rūkytų žuvų, žuvienės.

Skelbiama, kad pernai uoste buvo aptarnauti 154 laivai, apsilankė apie 43 tūkst. žmonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder