Delfinų pasirodymai - tik rudenį

Delfinų pasirodymai - tik rudenį

Dar šią vasarą į Lietuvos jūrų muziejų iš Graikijos planuojama parskraidinti dalį delfinų. Svarstoma, kad rudeniop jie jau galės pradžiuginti žiūrovus savo pasirodymais.

Lietuvos jūrų muziejuje šiuo metu vyksta vieni svarbiausių ir atsakingiausių rekonstrukcijos etapų - sumontuoti didžiuliai akrilo iliuminatoriai, pro kuriuos galėsime stebėti baseine plaukiojančius delfinus. Taip pat montuojamos akrilo sienelės aplink baseiną, kurios leis žiūrovų salėje sėdintiems žmonėms gėrėtis delfinais ne tik virš vandens, bet ir jiems panėrus po vandeniu.

"Šie darbai labai atsakingi, nes nuo jų sėkmės priklausys, kada galėsime parskraidinti dalį delfinų. Jei bandymų metu prileidus baseiną vandens, jis niekur nepratekės - tuomet galėsime pradėti tikslinti delfinų sugrįžimo detales", - pasakojo muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Žadama baseiną vandeniu pripildyti liepos pabaigoje. Tad jei nebus jokių nesklandumų, manoma, kad delfinai į tėvynę galės grįžti rugpjūtį.

Akrilo iliuminatoriai atkeliavo iš JAV. Darbų procesą stebėjo bei didelius reikalavimus statybininkams kėlė iš JAV į Lietuvą atvykę gamintojai, tad tikimasi, kad jokių trikdžių pripildyti baseiną vandeniu neturėtų kilti.

"Manome, kad apdailos darbai galės vykti jau delfinams plaukiojant baseine. Kada delfinai žiūrovus galės pradžiuginti savo pasirodymu, sunku tiksliai pasakyti, kol kas kalbama apie rugsėjo pabaigą", - sakė N. Puteikienė.

Žinia, Graikijoje esančiame Atikos zoologijos sode 14 Lietuvos jūrų muziejaus delfinų gyvena nuo 2010 m. Per tą laiką Lietuvos delfinų šeima pasipildė trimis jaunikliais.

Pasak N. Puteikienės, iš pradžių sugrįš 6-7 geriausios būklės delfinai. Juos turėtų parskraidinti specialus Karinių oro pajėgų lėktuvas. Likusieji delfinai į tėvynę galės grįžti tik tuomet, kai bus įrengti kiti papildomi baseinai. N. Puteikienės skaičiavimu - maždaug dar po metų.

Teigiama, kad po rekonstrukcijos Lietuvos jūrų muziejuje delfinams bus kur kas patogiau gyventi, nes jų erdvė, palyginti su ankstesniąja, padidės kone trigubai.

Žadama, kad beveik keturias dešimtis metų skaičiuojantis Lietuvos jūrų muziejus po rekonstrukcijos pasikeis neatpažįstamai. Užbaigus delfinariumo pasirodymų arenos dalį, bus pradėtas įrenginėti atviras lauko baseinas, kuriame numatyta rengti edukacinius užsiėmimus. Kiek tolėliau iškils ir delfinų terapijos centras bei viešbutis delfinų terapijai atvykstančioms šeimoms. Taip pat numatyta atnaujinti muziejaus akvariumą, ekspozicijų sales bei lauko amfiteatrą. Visą Jūrų muziejaus rekonstrukciją numatyta užbaigti iki 2016-ųjų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder