Dėl Gargždų sporto centro - karštos diskusijos

Dėl Gargždų sporto centro - karštos diskusijos

Balandžio pabaigoje Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje turėtų būti svarstomas klausimas dėl Gargždų daugiafunkcinio sporto centro statybų. Renkamasi iš trijų galimų vietų, tačiau vieningai sutarti niekaip nepavyksta. [CITATA]

Rajono mero Vaclovo Dačkausko sudaryta speciali darbo grupė jau suformavo savo pasiūlymą, tačiau nesitikima, jog sprendimai bus priimti lengvai, mat tiek bendruomenės, tiek politikų gretose verda karštos diskusijos.

Pasak darbo grupės pirmininko, vicemero Kęstučio Cirtauto, yra suformuotos trys galimos alternatyvos. Viena iš jų siūlo naują daugiafunkcinį sporto centrą statyti šalia centrinio miesto stadiono. Antrojoje aptariama galimybė statyti priestatą jau prie esančios sporto salės P. Cvirkos gatvėje. Trečiasis variantas numato komplekso statybas dar nenaudojamoje 11 hektarų teritorijoje šalia S. Dariaus ir S. Girėno gatvės.

Anot K. Cirtauto, darbo grupė yra linkusi palaikyti pastarąją alternatyvą ir būtent ją ketina siūlyti Tarybai.

"Linkstame prie šio varianto, mat tai - teritorija miesto centre, šalia daugiabučių kvartalo. Ji be didelio vargo pasiekiama įvairiais būdais, be to, būtų išspręsta automobilių statymo problema", - sakė mero pavaduotojas.

Jo teigimu, bendruomenės dalis, kuri išsakė savo nuomonę, yra linkusi palaikyti pirmąjį variantą, tačiau K. Cirtautas abejojo, ar tai yra didžiosios gyventojų dalies pozicija.

"Savo norus išsakė tik nedidelė dalis bendruomenės. Labiausiai reiškėsi stadiono greta įsikūrusieji bei sporto šakų atstovai. Tačiau jau dabar įvairių sportinių renginių metu matome itin aktualią automobilių statymo problemą, todėl atsiradus daugiafunkciniam sporto centrui ji dar labiau paaštrėtų.

Antrasis variantas, kuriame siūloma daugiafunkcinį centrą įrengti jau šalia esančios sporto salės, taip pat yra neblogas, tačiau jis, žvelgiant į ateities perspektyvą, neišsprendžia tiek daug niuansų, kiek naujojo centro statyba laisvoje 11 hektarų teritorijoje", - teigė K. Cirtautas.

Anot jo, sprendžiant sporto centro klausimą, reikia atsižvelgti ir į finansinį niuansą. Bet kuris iš trijų variantų atsieitų keliasdešimt milijonų litų. Šalia centrinio miesto stadiono statomas kompleksas pareikalautų gatvių komunikacijų tvarkymo, automobilių statymo problemos sprendimo. Šalia S. Dariaus ir S. Girėno gatvių statomam sporto centrui taip pat reikėtų didelių investicijų, tačiau čia būtų lengviau išspręsti automobilių statymo klausimą, be to, šioje vietoje yra sutvarkyta ir dalis komunikacijų.

Šalia sporto salės P. Cvirkos gatvėje įrengiamas kompleksas atsieitų apie trečdaliu pigiau, nei kitose vietose, tačiau, anot K. Cirtauto, nebūtų toks perspektyvus ateityje, kaip kiti variantai.

"Manau, kad ir Tarybos posėdžio metu, ir dar po to virs karštos diskusijos. Išsiskiria ir politikų nuomonė, ir bendruomenės požiūris. Norėtųsi, jog gyventojai būtų kiek aktyvesni", - sakė vicemeras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder