Dangus priklauso chuliganams

Dangus priklauso chuliganams

Praėjusį savaitgalį geltonai ir raudonai nudažytas sraigtasparnis "Colibri", ant kurio stabilizatoriaus puikavosi raidės KG, it pašėlęs raižė oro erdvę virš Palangos. Ši "Kauno grūdų" įmonių grupei priklausanti transporto priemonė jau seniai tapo Civilinės aviacijos administracijos galvos skausmu. Jo pilotai skraido kur nori, o orlaivį tupdo bet kur.

Savaitgalį minėtą sraigtasparnį pilotavęs asmuo nepaisė reikalavimo virš gyvenamosios vietovės laikytis ne mažesnio nei 300 metrų aukščio. Be to, jis nuskrido į Kuršių neriją ir nusileido Juodkrantės futbolo aikštėje. Piloto neatbaidė net tai, kad aikštėje tuo metu kamuolį spardė vaikai.

Tą pačią dieną šis orlaivis skraidė ir virš Nemirsetos, kur yra įsikūręs Karinių oro pajėgų (KOP) pirmasis postas. Tiesa, kariuomenės vado atstovas Gintautas Deksnys atmetė prielaidas, kad sraigtasparnis leidosi šiame poste esančioje sraigtasparnio tūpimo-kilimo aikštelėje. "KOP šio skrydžio nekuravo ir nekontroliavo", - sakė jis.

Neringos savivaldybė pranešė, kad praėjusį šeštadienį leidimas sraigtasparniui "Colibri" leistis buvo suteiktas Juodkrantėje, pievoje greta marių, bet ne stadione.

Palangos savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė pranešė, kad šis sraigtasparnis turi teisę nusileisti privačiuose sklypuose Palangoje ties "Vanagupe" bei Šventojoje. Kur praėjusį savaitgalį leidosi šis sraigtasparnis, A. Kilijonienė nežinojo.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas apie pastarąjį incidentą taip pat nebuvo girdėjęs.

"Šiuo metu mes tiriame atvejį, kai vienas šio sraigtasparnio pilotų leidosi žmonių susibūrimo vietoje greta Palangos, kai ten vyko 1000 kilometrų lenktynės", - sakė A. Šumskas.

Jis prisipažino, kad šio sraigtasparnio pilotai dažnai patenka į CAA akiratį.

"Taip pat buvo atvejis, kai orlaivis pakibo virš gyvenamųjų namų kvartalo ir pro jo iliuminatorių buvo išmesta gėlių puokštė. Pagal taisykles žemiau nei 300 metrų sraigtasparniai gali leistis tik gavę specialų leidimą", - informavo A. Šumskas.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, Skrydžių taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo vieno iki dviejų tūkst. litų.

Pats "Kauno grūdų" įmonių grupės savininkas Tautvydas Barštys buvo nekalbus. "Nematau jūsų", - taip į prašymą telefonu pakomentuoti savaitgalio nuotykius pajūryje atsakė jis. "Atsiųskite klausimus raštu, tada atsakysiu", - pokalbį baigė orlaivio savininkas. Tačiau vakar atsakymo į savo klausimus taip ir nesulaukėme.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder