Centre - naujas pastatas

Centre - naujas pastatas

Tikimasi, kad kitais metais jau nebeliks tuščio tarpo tarp Herkaus Manto g. 14 ir 18 numeriais pažymėtų namų. Čia turėtų iškilti dviejų aukštų pastatas su mansarda.

Pasak savivaldybės administracijos Statybos leidimų poskyrio vedėjos Daivos Viktorijos Grimalienės, išduotas leidimas čia statyti 189,8 kv. m ploto statinį.

Prašymą statyti pastatą pateikė Gintaras Dirkstys - UAB "Gintaro baldai" vadovas. Jis teigė, kad pirmame būsimo pastato aukšte numatyta įrengti kavinę - kavos namus, antrame - administracines patalpas, o mansardoje - butą.

"Tikimės, kad atidarymas bus kitais metais, norime, kad iki pavasario viskas būtų pabaigta. Norisi, kad būtų papuošta vieta, nes dabar ji yra baisi", - tikino G. Dirkstys.

Jis sakė, kad kiemo pusėje bus įrengtos 5 automobilių stovėjimo vietos.

Projektą rengusios UAB "Studija 33" architektė Giedrė Zakarackaitė-Gudaitienė nurodė, kad pastatas suprojektuotas visiškai užstatant erdvę tarp Herkaus Manto g. 14 ir 18 namų.

"Pastatas bus vieno tūrio netaisyklingas daugiakampis, jo aukštis - 10,2 metro. Pagrindiniu gatvės fasado principu pasirinktas anksčiau čia stovėjusio pastato, nugriauto dar 1988-aisiais, fasado motyvas. Pagal išlikusius nugriauto pastato brėžinius atstatoma gatvės fasado plokštuma, likusi dalis montuojama iš stiklo ir aliuminio konstrukcijų. Likę fasadai projektuojami mūriniai su mediniais langais", - aiškino G. Zakarackaitė-Gudaitienė.

Jos teigimu, naujame pastate laiptinė projektuojama taip, kad kiekvienas aukštas galėtų būti atskiras turtinis vienetas.

"Iš gatvės projektuojamas pagrindinis įėjimas į pastatą. Kavinės erdvė esant poreikiui gali būti sujungiama su esamo pastato pirmuoju aukštu. Laiptinė projektuojama šiaurinėje pastato pusėje, numatytas įėjimas iš kiemo", - dėstė architektė.

Teigiama, kad šiems architektūriniams principams pritarė Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos ekspertų taryba ir Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinis padalinys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder