Buvęs meras - prokurorų taikiklyje

Buvęs meras - prokurorų taikiklyje

Jau apie metus tęsiasi tyrimas dėl galimo dėl buvusio Klaipėdos mero ir dabartinio Tarybos nario Rimanto Taraškevičiaus veiklos - jis oficialiai įtariamas piktnaudžiavimu.

Klaipėdos apygardos prokuratūra tik patvirtino faktą, jog tyrimas dėl galimo R. Taraškevičiaus piktnaudžiavimo tarnyba šiuo metu vyksta, o dėl to pats politikas Generalinei prokuratūrai yra pateikęs prašymą patikrinti atliekamą tyrimą.

Piktnaudžiavimu laikoma valstybės tarnautojo veika, kai jis naudojasi užimamomis pareigomis bei suteiktomis teisėmis ar jas viršija, o dėl to žalą patiria valstybė. R. Taraškevičiui pateikti įtarimai pagal piktnaudžiavimą apibrėžiančią antrąją Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį, reiškiančią, jog nusikaltimas daromas siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos.

Už tai baudžiama teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Pasak "Vakarų ekspreso" šaltinių, buvusio mero vardas minimas geriausio šalies mero rinkimų istorijoje - esą klaipėdietis nesąžiningu būdu siekė sau palankių reitingų. Ikiteisminis tyrimas jau ėjo galop, kai medžiagos reikalauti ėmė Generalinė prokuratūra

"Nelabai ką ir galėčiau komentuoti: mano nuomone, kažką labiau domina procesas, o ne jo rezultatas. Kalbama apie 4-5 metų senumo įvykius, kurie buvo visiems žinomi ir dabar kažkodėl prisiminti. Ateis laikas, kai viską bus galima paviešinti.

Aš dėl to savo iniciatyva ir kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas tikrinimas", - apie tyrimą kalbėjo R. Taraškevičius.

Jis šiemet dalyvavo rinkimuose į Seimą, tačiau ten nepateko.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder