Buvę "mikriukininkai" nepasiduoda

Buvę "mikriukininkai" nepasiduoda

Nepaisant to, kad Vyriausiasis administracinis teismas neskundžiamu sprendimu atmetė 2 ir 7 maršrutiniais taksi iki rugsėjo keleivius vežusių įmonių skundus, vežėjai žada nepasiduoti ir Klaipėdos teismui įteikė naują skundą.

L. Averkino individuali įmonė (keleivius veždavo 2 maršrutu) ir UAB "Septintukai" (7 maršrutas) prieš keletą mėnesių kreipėsi į Klaipėdos apygardos administracinį teismą ir prašė panaikinti uostamiesčio savivaldybės administracijos raštus, kuriais įmonės buvo informuotos, kad dėl vykdomos viešojo transporto pertvarkos nuo rugsėjo 2-osios joms nebus pratęstos baigiančios galioti keleivių vežimo sutartys ir leidimai. Vežėjai taip pat prašė įpareigoti savivaldybės administraciją nuo rugsėjo 2 d. pratęsti minėtųjų sutarčių bei leidimų galiojimą penkiems metams.

Pirmosios instancijos teismas skundą atsisakė priimti nagrinėti, nes skundžiami raštai yra tik informacinio pobūdžio ir jie "negali būti laikytini administracinės bylos nagrinėjimo dalyku".

Vyriausiasis administracinis teismas paliko galioti Klaipėdos teismo sprendimą ir konstatavo, kad vežėjai gali ginčyti galutinį savivaldybės sprendimą.

Pasak L. Averkino IĮ transporto vadybininkės Loretos Averkinos, būtent taip ir bus apdaryta.

"Teismui pateikėme skundą su nauju ieškiniu, nes faktas jau yra įvykęs - sutartys bei leidimai nepratęsti. Kai kurie buvę vairuotojai jau susirado kitą darbą, kiti dar ieškosi, bet mašinos stovi arba aikštelėse, arba prie žmonių namų, nes esame nusiteikę nepasiduoti ir tikimės, jog pavyks sugrįžti į rinką. Viliamės, kad ir gyventojai, kuriems mūsų paslaugų reikia išliks aktyvūs ir darys spaudimą politikams", - sakė L. Averkina.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder