Iš sandėlio Vilniaus rajone pavogta paspirtukų ir dviračių už 120 tūkst. eurų

Bendraminčius Telšiuose sutelkė dviračiai

Aktyvus laisvalaikis, bičiuliai, šeimos ir dviračiai. Šie dalykai Žemaitijos sostinėje Telšiuose jau daugiau nei dešimt metų vienija orientavimosi sporto klubo „Telšiai“ narius. Juos bus galima išvysti ir rugpjūtį Vilniuje vyksiančioje didžiausioje Lietuvoje ir Baltijos šalyse dviračių šventėje „Velomaratonas”.

Sporto klubą „Telšiai“ įkūrė daugkartinis Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionas ir dviratininkas Regimantas Kavaliauskas. Daugiau nei puse šimto narių turinčio klubo entuziastų amžius - nuo 5 iki 56 metų.

„Grįžus gyventi į Telšius iš Vilniaus norėjosi nuveikti kažką naudingo dviratininkams. Kadangi su draugais mėgstame minti pedalus, nusprendėme įsteigti klubą. Po truputi norinčių prisijungti vis daugėjo. Žmonės vis labiau nori leisti laisvalaikį aktyviai, o ne sėdėti ir žiūrėti televizorių“, - pasakojo R. Kavaliauskas.

Klubas organizuoja orientavimosi, bėgimo, slidinėjimo, MTB dviračių varžybas. Taip pat prisideda prie sveikatingumo renginių, kuriuos organizuoja kiti.

„Galima sakyti, ką reikia, tą padarysime. Dalyvaujame įvairiose bėgimo, orientavimosi, multisporto, MTB, plento, slidinėjimo varžybose. Esame dalyvavę „Velomaratone“, įspūdžiai po šio didžiausio dviračių renginio Baltijos valstybėse patys geriausi. Šiais metais planuojame vėl stoti prie „Velomaratono“ starto linijos“, - sakė R. Kavaliauskas.

Sportininkas, auginantis du vaikus, džiaugiasi, kad sporto klubo „Telšiai“ vykdoma veikla ir dviračių sportas tapo šeimos aktyviu laisvalaikiu.

„Dviračiais važiuojame visa šeima. Aš, žmona ir du sūnūs, vienam iš jų tik treji metai. Pastebiu, kad vis daugiau šeimų prisijungia prie mūsų komandos ir visi drauge leidžiame laiką. Vakarinis išvažiavimas tampa gražia jaunų Telšių šeimų tradicija“, - teigė R. Kavaliauskas.

Pasak jo, dviračių infrastruktūra Telšiuose yra pritaikyta ir šeimoms, ir sportininkams.

„Telšiuose dviratininkai jaučiasi gerai. Ramiam pasivažinėjimui su šeima yra pritaikyta Masčio ežero pakrantė, kurioje yra įrengtas dviračių takas. Norint numinti daugiau kilometrų, šiuo taku galima nuvažiuoti iki kito ežero. Telšių miškų takeliai smagūs važiuoti MTB dviračiu. Yra visko - kalnų, lygumų, pelkėmis vingiuojančių takelių. Jei nori važiuoti plento dviračiu, tai vietiniai keliai tikrai geri. Juose nedaug transporto, saugu. Taip pat yra 30 km ilgio MTB trasa, kurioje vyksta vienas iš „Žemaitijos MTB taurės“ etapų“, - pasakojo R. Kavaliauskas.

Anot Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais rinktinės nario R. Kavaliausko, pradėti važiuoti dviračiu niekada nėra per vėlu. Svarbiausia išsirinkti tinkamo dydžio ir patogų dviratį. Sportininkas taip pat atkreipė dėmesį, kad šalmas yra pagrindinis aksesuarus, be kurio išvažiuoti į gatves negalima.

Rugpjūčio 20-ąją startuosiantis 8-asis „Velomaratonas“ plečiasi ir žada dar daugiau pramogų dviračių sporto mylėtojams. Dviratininkų ir miesto svečių lauks pramogų miestelis, įvairios rungtys. Kaip visada prie starto linijos rikiuosis „Toyota Sport“ ir „Ergo mėgėjų“ važiavimų dviratininkai. Pirmąsyk vyks atskiri paspirtukų, riedlenčių ir riedučių važiavimai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder