Bėdos įvardintos, išvados - vėliau

Bėdos įvardintos, išvados - vėliau

Penktadienį išvažiuojamojo posėdžio metu po miestą "patruliavę" Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio komiteto nariai aptarė uostamiesčio problemas - šaligatvių, automobilių stovėjimo aikštelių, gyvenamųjų namų kiemų būklę.

Apžiūrėta ir įvertinta Taikos prospekto šaligatvio danga nuo Senojo turgaus iki prekybos centro "Avitela". Konstatuota, jog daugelyje vietų danga nebėra tinkama - sudužusios, išklibusios ir kitaip apgadintos šaligatvio plytelės ar atskiri jų plotai.

Nuspręsta, jog remonto reikia ir aikštei šalia prekybos centro "Topo centras". Pasak Miesto ūkio komiteto pirmininko Audriaus Vaišvilos, reikėtų ruošti projektą ir ieškoti pinigų šios aikštės su fontanu tvarkymui - ne tik tvarkyti šaligatvio dangą, bet įrengti ar atnaujinti suoliukus, gėlių klombas.

Komiteto nariai apsilankė ir teritorijoje šalia "Pempininkų". Pastebėta, jog čia taip pat gerokai susidėvėjusi šaligatvių danga, duobėse kaupiasi vanduo. Tas pats - ir prie Žvejų rūmų. Kadangi lėšų šių teritorijų tvarkymui nėra, nutarta, jog reikėtų bent jau užpilti minėtas duobes. A. Vaišvila tikino, jog ateityje reikėtų galvoti ir apie pilną aikštės šalia "Pempininkų" atstatymą.

Apsilankę Debreceno mikrorajone, šalia Taikos prospekto įsikūrusių prekybos centrų, komiteto nariai atkreipė dėmesį, jog čia yra įsikūręs ir nelegalus turgelis. Tiesa, A. Vaišvila nebuvo linkęs šio fakto vertinti kategoriškai - jo nuomone, tvarkant šią teritoriją galbūt reikėtų pagalvoti apie panašių prekybos vietų legalizavimą.

Išvažiuojamojo posėdžio metu apžiūrėti ir keli Žvejybos uosto rajono kiemai, kuriuose didžiausias bėdas kelia duobės.

Bendruomenės prašymu apžiūrėti ir šaligatviai bei kelio atitvarai Šviesos gatvėje, netoli buvusio aklųjų kombinato. Čia šaligatvių danga taip pat prastos būklės, reikia keisti ir atitvarus, atramas, skirtas neįgaliesiems.

Apžiūrėta ir apleista privati stovėjimo aikštelė Paryžiaus Komunos gatvėje. Kadangi tai - privati žemė, nutarta prašyti savininkų, kad kokioje nors informacinėje lentelėje bent jau būtų nurodomas šis faktas, mat dabar miestiečiai galvoja, jog tai miesto savivaldybės apsileidimas.

Pasak komiteto pirmininko, po šio išvažiuojamojo posėdžio, kito Miesto ūkio komiteto posėdžio metu visi pastebėti faktai bus apibendrinti, tada bus teikiamos rekomendacijos atitinkamiems savivaldybės skyriams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder