Bažnyčia įveikia procedūras

Bažnyčia įveikia procedūras

Jau ateinančios vasaros pradžioje Debreceno gatvėje planuojama pradėti statyti Šv. Brunono Kverfurtiečio bažnyčios ir vienuolyno kompleksą - žadama, kad tai bus ne tiesiog dar viena bažnyčia, o tikras bendruomenės centras, kur vyks įvairūs renginiai bei susirinkimai.

Jau patvirtintas detalusis planas ir pradedamas rengti komplekso techninis projektas, kurį numatoma baigti iki ateinančių metų gegužės. Vėliau ir prasidėtų statybos.

Bažnyčia bei vienuolynas iškils pagal praėjusių metų birželį vykusio konkurso nugalėtojų bendrovės "Andrijauskas ir partneriai" architektų Mantės Černiūtės-Amšiejienės ir Ramūno Amšiejaus darbą, pripažintą geriausiu iš 22 pretendentų.

Kompleksą architektai suplanavo vientisą, kuo darniau įsiliejantį į Debreceno gatvėje esančio parko erdvę. Visos patalpos dėstomos aplink centrinėje dalyje planuojamą kiemelį, kuris atstos bažnyčios šventorių ir vienuolyno vidinį kiemą. Koplyčia turės atskirą iškilmingą įėjimą. Bažnyčia, būsianti aukščiausioje teritorijos dalyje, planuojama taip, kad ją galima būtų apeiti procesijų taku, kuriame dėstomos stacijos. Apeiti bus galima ir apie visą kompleksą.

Bažnyčios pastato arhitektūrinė išraiška bus būdinga Klaipėdos kraštui - fasadams ketinama naudoti pakabinamas molio plokštes, vienuolyno kompleksą mūryti iš raudonų plytų, o pagrindinį bažnyčios fasadą dengti apdailinėmis medžio lentomis.

Sklype planuojami nauji želdiniai ir medžių masyvai. Šalia komplekso esanti komercinė automobilių stovėjimo aikštelė ateityje turėtų būti pritaikyta vaikų žaidimui, joje ketinama įrengti riedlentininkų parką.

Vienuolyno komplekse turėtų gyventi ir dirbti penki vienuoliai. Čia veiks ir anoniminių alkoholikų centras, kino salė, užimtumo grupės vaikams - tokių dalykų šioje miesto dalyje trūksta.

Kompleksas bus įgyvendinamas etapais - pirmoji pradės kilti koplyčia su varpine ir techninėmis patalpomis, antruoju etapu - vienuolynas su pagalbinėmis patalpomis, paskui bažnyčia, o vėliausiai numatyta įrengti bendruomenės centrą.

Bendras komplekso plotas sieks apie 2 300 kv. metrų.

Šv. Brunono Kverfurtiečio parapija Klaipėdoje įkurta 2007-ųjų sausį. Ją aptarnauti patikėta pranciškonams konventualams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder