Basanavičiaus gatvė bus tylesnė: laikinai nelieka populiariausios dainininkės

Basanavičiaus gatvė bus tylesnė: laikinai nelieka populiariausios dainininkės

Jau dvidešimt penkis metus lietuviai neįsivaizduoja Palangos Basanavičiaus gatvės be balsingos šiaulietės Vitalijos Katunskytės, tačiau ši vasara bus kitokia – liepos mėnesį atostogautojams pajūryje ji nedainuos. Basanavičiaus gatvė lieka be savo simbolio, Vitalija pati eina trumpų atostogų ir išvyksta iš kurorto. Kodėl vyksta tokie pokyčiai domėjosi DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas.

Niujorko širdyje, „Times Square“ aikštėje, turistai kasdien gali sutikti šios vietos simbolį – Nuogą kaubojų – muzikantą Robertą Johną Burcką, gatvėje dainuojanti tik su kaubojiška skrybėlė ir apatinėmis kelnaitėmis.

Lyja ar sninga, jis visada ten. Taip ir mes Palangoje kiekvieną vasarą galime išgirsti, kaip čia viename iš barų dainuoja Vitalija Katunskytė.

Visi atvykę į Palangą žino, kad einant ant tilto lydėti saulės, bent dešimčiai minučių privaloma sustoti ir paklausyti jos pasirodymo. Metai iš metų tas pats. Tik kavinės keičiasi, o Vitalija tokia pati, balsinga ir šmaikšti, daug bendraujanti su publika.

Daugeliui lietuvių pamatyti ją, ar net pasidaryti kartu asmenukę tapo šventa tradicija, viešint Palangoje. Vienas po kito turistai eina ir liaupsina dainininkę, kad tik ji nepasididžiuotų ir sutiktų nusifotografuoti. Vos prieina koks žmogelis, Vitalijos veide iškart plati šypsena, specialiai paruošta nuotraukai.

Kelis pastaruosius sezonus jos ambasada Basanavičiaus gatvėje – restoranas „Jūros akis“, kuriame nuo 20 iki 23 valandos beveik kiekvieną vakarą nelieka laisvų vietų. Ponai ir ponios iš pačių įvairiausių Lietuvos regionų susirenka tam, kad pasiklausytų Vitalijos šlagerių.

Ateina net valandą prieš pasirodymą, kad užsiimtų geresnę vietą, arčiau scenos. Vien valgyti cepelinus, koldūnus ar karbonadus neužtenka, už koncertą kiekvienas žmogus susimoka papildomus 5 eurus.

Tie, kas mokėti nenori ar neišgali – stovi už tvoros, klausosi ir stebi per atstumą, ieško tarpelių kaip galėtų įamžinti Palangos primadoną dainuojant. Ypač, fanai suaktyvėja, kai prasideda pirmieji jos hito „Robinzonas“ akordai. Ir gatvėje stovintys, ir prie staliukų sėdintys kartu užplėšia žodžius: „Robi, Robi, lipk iš medžio pas mane. Pasisveikink su europine ponia. Tu atrodai toks sultingas, tavo kūnas raumeningas. Tokį tik mačiau kine“.

Nuo birželio vidurio iki liepos 5-osios (šio sekmadienio) – Vitalija Katunskytė „Jūros akyje“ pasirodydav

„Viskas, sveikata nebe ta, amžius ne tas, negaliu aš be pertraukų dainuoti, nusipelniau poilsio, reikia pasiremontuoti“, - sako Vitalija, ir nesvarbu, kad šis faktas liūdnokas, bet ji vis tiek skardžiai juokiasi. „Visada juokiuosi, bajerius skaldau, keliu žmonėms nuotaiką, nes mano toks darbas. Publika to tikisi iš manęs, visi žino, kad esu linksma moteris“, - šypsosi ji.

Šiais metais Vitalija Katunskytė nusprendė nebeslėpti, kad turi sveikatos problemų ir leido sau pasiimti užsitarnautų mėnesio atostogų. „Važiuosiu namo į Šiaulius. Pas mane yra problemų stubure.

Grįšiu, važiuosiu pas mediką tikrintis. Yra truputį nervas užspaustas, koja man tirpsta. O čia jau didelė problema, kai reikia į sceną pakilti, pavaikščioti. Atsirado baimė, kad nenuvirsčiau bedainuojant“, - atvirauja atlikėja.

Akylesni Vitalijos koncertų žiūrovai išties galėjo pastebėti, kad ji jau ne tokia aktyvi ir judri, kokia būdavo daug metų. Pastaruoju metu garsiausia Basanavičiaus gatvės artistė dainuoja pasirėmusi į kėdę su atlošu.

„Bet nedarau iš to tragedijos, puikiai žinau, kad publikai mano problemos neįdomios. Žmonės į Palangą atvažiuoja gerai praleisti laiką, pasijuokti, padainuoti, pašokti. Dirbu, kaip man ir priklauso, o iš savo sveikatos problemų pati pasijuokiu, padarau iš to bajerį“, - sako ji.

Nors dauguma žmonių į Palangą važiuoja atostogauti, pačiai Vitalijai Katunskytei šis miestas su poilsiu neturi nieko bendro. Degintis į paplūdimį ji jau seniai nevaikšto, net ir pasižiūrėti į jūrą nebeina. „Paskutinį kartą prieš du metus buvau, aš jau užtektinai prisideginau per savo gyvenimą, man užteks, tegul dabar kitos ten eina“, - garsiai juokdamasi aiškina dainininkė.

Į kavinę-restoraną „Jūros akis“ Vitalija sugrįš tik rugpjūčio mėnesį. O Basanavičiaus gatvėje per tą laiką, kol jos nebus, koncertuos mažiau žinoma grupė iš Mažeikių. Tai bus visai kitokio stiliaus dainos nei savo pasirodymuose atlieka garsioji dainininkė. „Nepažįstu jų, restorano valdžia išsirinko. Sakė, kad geri, smagūs vyrai. Bet aš pati jų dar negirdėjau“, - apie savo laikiną pamainą sako ji.

Tiems turistams, kurie savo vasaros net negali įsivaizduoti be Vitalijos dainų atlikėja siūlo aplankyti jos pasirodymus kituose Lietuvos vietose, liepos mėnesį ji tikrai surengs porą koncertų, bet ne prie jūros.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder