Banko nuvilti pensininkai blaškosi nežinioje

Banko nuvilti pensininkai blaškosi nežinioje

Žlugus dar vienam – Ūkio – bankui dalis Lietuvos gyventojų vėl liko nežinioje. Informacijos, kur kreiptis, ką daryti, labiausiai trūksta pensinio amžiaus banko klientams. „Girdėjome, jog priklausysime Šiaulių bankui, bet juk tokio banko Klaipėdos rajone nėra. Kur reiks mokesčius mokėti, kur pensiją pasiimti? Negi reiks į Klaipėdą važinėti? Kaip susigrąžinti turimas santaupas? Už ką mokėti mokesčius“, – redakciją atakavo nusivylę pensininkai.

Ūkio banko veikla buvo sustabdyta vasario 12 dieną. Banko klientai patyrė nepatogumų negalėdami išsigryninti pinigų, banko kortelėmis atsiskaityti parduotuvėse. Apie tai, jog klientai su Ūkio banko kortelėmis neaptarnaujami, nuolat skelbiama prekybos centruose, prie kasų pakabinti skelbimai. Kai kurie pensininkai, laikę santaupas ir gaudavę pensijas Ūkio banke, liko be pinigų ir galimybės sumokėti už prekes ar paslaugas.

Kaip „Bangą“ informavo Šiaulių banko marketingo ir ryšių su visuomene departamento direktorė Daiva Grikšienė, Šiaulių bankas buvusius Ūkio banko skyrius atidarys palaipsniui – planuojama, kad bus atidaryti 25 buvę Ūkio banko skyriai. Ūkio bankui priklausiusį Gargždų klientų aptarnavimo skyrių IKI prekybos centre taip pat planuojama atidaryti. Deja, tikslios datos Šiaulių banko atstovė nenurodė.

Pagal vasario 23 d. Šiaulių banko, Ūkio banko laikinojo administratoriaus ir valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ pasirašytą sutartį Šiaulių bankas perims dalį Ūkio banko turto, sandorių, teisių ir įsipareigojimų. Šiaulių bankui bus perduoti Ūkio banko įsipareigojimai klientams, neviršijantys Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatyme numatytos draudimo išmokos draudžiamojo įvykio atveju (100 000 eurų arba 345 280 litų) – už šiuos indėlius garantuoja valstybė, todėl indėliai yra visiškai saugūs, ir gyventojai dėl jų gali būti ramūs. Nei indėlių, nei už jas priskaičiuojamų palūkanų buvę Ūkio banko indėlininkai nepraras, todėl šiuo metu nieko daryti nereikia.

Iki kovo 12 d. buvusiems privatiems Ūkio banko klientams Šiaulių bankas nemokamai išduoda „Visa Electron“ ir „Maestro“ mokėjimo korteles.

Dalis buvusių Ūkio banko klientų senjorų suprato, jog į Klaipėdą važiuoti nereikia, ir jau atsidarė sąskaitas kituose Gargžduose veikiančiuose bankuose ir parašė prašymus „Sodrai“ į pasirinktą banką pervesti pensijas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder