„Baisiausias dalykas taksistui – girta moteris“

„Baisiausias dalykas taksistui – girta moteris“

„Įdomus tas mūsų darbas, esame ir psichologai, ir kunigai, ir ant peties duodame išsiverkti – o ką darysi… Naktį juk nerasi psichologo, o mes čia, visada vietoje“, – linksmai pasakojo Palangoje jau daugiau nei 20 metų dirbantis taksi vairuotojas Algirdas.

Jis čia dirba dar nuo 1997-ųjų, todėl save vadina vienu iš veteranų. Daug metų patirties šioje srityje turintis taksi vairuotojas prisipažino: baisiausia būna, kai renka vežti išgėrusią moterį, kurios ne tik svaidosi piktais žodžiais, bet dar ir pagrasina.

Visą vasarą atsiduoda darbui

Kiekvieną vasaros rytą vairuotojas Algirdas atvažiuoja į prie senojo Palangos turgaus esančią aikštelę ir kartu su dar bent 10 kolegų laukia iškvietimų. Visi vairuotojai, rodos, nuobodžiauja: kas laikraštį skaito, kas naršo telefone, o Algirdas ramiai vaikščiojo aplink automobilį ir džiaugėsi saule.

Jis pasakojo, kad nors kurorte atstumai nedideli, darbo netrūksta. Anot jo, žmonėms atostogų metu net mažiausi atstumai atrodo dideli, todėl jiems prireikia taksi vairuotojų pagalbos.

Trumpiausias Algirdo nuvežtas atstumas – vos šiek tiek daugiau nei 100 metrų.

„Žmonės čia atvažiuoja ilsėtis. Jie juk tingi net išsikepti kiaušinienę, dėl to eina kažkur pavalgyti. Kai lietus lyja, žmonės paprašo nuvežti ir iki Klaipėdos, nes čia tuomet nelabai yra kokių pramogų, nėra ką veikti. Palanga maža, ją galima apeiti per dieną“, – šypsojosi vyras.

Pokalbio metu jam paskambino klientė ir paprašė vakare nuvežti iki miesto oro uosto. 10 eurų – tiek kainuoja tokia kelionė.

„Esu kaip D.Grybauskaitė, skambinėja man visi, – nusijuokė vyras, padėjęs ragelį. – Žmonės kaip važiavo, taip ir toliau važiuoja, skiriasi gal kontingentas pats, dabar jie yra biednesni. Patys geriausi klientai, ne paslaptis, yra iš Rusijos.

O mums turistai svarbūs, juk čia mes neturime jokios pramonės, gyvename tik iš turizmo: nuo vaiko, pardavinėjančio ledus prie tilto iki senuko, kuris stovi prie gatvės su plakatu „Kambarių nuoma“. Visi dirba du mėnesius, o po to 10 mėnesių ilsisi. Geras darbas, ar ne?“ – linksmai paklausė Algirdas.

Visgi jis patikino: kai pragyvenimui reikia užsidirbti per vasarą, darbas būna iš tiesų labai sunkus, jis beveik nemato nei šeimos, nei kitų artimųjų. Sakė, kad kartais norisi tiesiog nusispjauti ir išvažiuoti įmerkti kojas į Platelių ežerą.

„Pats Palangoje niekada neatostogaučiau, tiesiog per daug žmonių. Palanga kaip prezervatyvas: kiek vandens į jį pili, tiek telpa. Tas pats su žmonėmis – jų čia daugybė“, – juokavo vairuotojas.

Su kolegomis stengiasi nesivaržyti

Algirdas pasakojo, kad Palanga vasarą tampa daugiasluoksniu miestu ir joje galima sutikti visokių žmonių.

„Žinote, ir nusikaltėlių, ir kunigų, ir gerų, ir blogų, ir moterų, galbūt ir kokių transvestitų – visko čia pilna. Dėl to tenka laviruoti ir būti lanksčiam, o konfliktinėse situacijose ir durniumi tenka pavirsti, nusileisti, nesipriešinti. Niekada nežinosi, ant kokio žmogaus pataikysi“, – paminėjo jis.

Taksi vairuotojas sakė, kad dėl žmonių piktumo jau apie 10 metų vairuotojai nebekelia kainų, nes žmonės nebe tokie turtingi, pyksta, prašo nuolaidų…

„Mes nenorime skriausti. Apie 30 proc. to, ką uždirbame, turime supilti į kuro baką, dar neskaitant mokesčių ir t.t. Kartais lieka iš tikrųjų labai nedaug. Kai ateina žiema, kartais sau pasakau: „Gana“. Nes kai padalini tai, ką uždirbai per vasarą į 12 mėnesių, iš tiesų gaunasi nedaug.

Stengiuosi dirbti ir žiemą, kiti apskritai turi kitus papildomus darbus. Jūs negalvokite, kad Palanga žiemą yra mirusi, čia statomi įvairūs baseinai, pramogų centrai… Manau, bus kažkas panašaus į Druskininkus“, – vylėsi jis.

Algirdas patikino, kad su kolegomis dėl poilsiautojų nesipyksta, stengiasi sutarti draugiškai, tačiau, kaip ir kiekviename darbe, kartais nutinka įvairių keblių situacijų.

„Būna, kad vienas nuo kito kartais atima iškvietimą, pavyzdžiui, nuvažiuoja anksčiau ir po to sako, kad tas žmogus netyčia pasitaikė ir įsėdo. Nuvažiavus nemažą atstumą, kartais tenka grįžti atgal tuščiomis“, – prisiminė vyras.

Baisiausia vežti moteris

Taksi vairuotojas aiškino, kad kartais pasitaiko ir konfliktinių asmenybių.

„Žinote, kas yra baisiausias dalykas taksistui? Girta moteris. Jos išgėrusios būna labai konfliktinės, žinoma, ne visos, bet su išgėrusiomis būna daugiausiai problemų. Ypač jeigu jos iš karto būna nusistačiusios blogai ir joms viskas brangu, negerai… Vyrai geria daugiau, jų girtų pasitaiko didesnis kiekis, bet yra, kaip sakau, kai kurie girti kaip pūkeliai, o kai kurie kaip spygliuota viela“, – tikino Algirdas.

Jis pasakojo, kad neretai padeda moterims ir kokią spintelę iki viršutinio aukšto užnešti. Paklaustas, ar neteko ir merginos iki namų panešti, jis prisiminė, kad kartą gelbėjo vieną naktį išsimaudžiusią merginą, kurią, visą sušalusią ir šlapią, atsivedė draugė.

„Tokios tos moterys, jos puošia pasaulį. Užnešti merginą nėra problema, čia paslauga. Problema būna, kai pradeda grasinti, kad turiu va čia draugę mokesčių inspekcijoje, atvažiuos ir visus jus patikrins. Visi mes esame legalūs ir tvarkingi. Tokie dalykai labai nervina, kai giriasi, kad mano tėvo brolio arklio sūnus yra prezidentas.

Aš jiems sakau, kad jūs geriat, o aš turiu jus dar parvežti namo, dirbti, vietoje to, kad būčiau su vaikais, o jūs dar man akis draskot. Reikia paaiškinti mandagiai, kad žmogus tik grįžęs ir atsigulęs į lovą suprastų: „Vairuotojas mane pasiuntė“, – savo taktiką atskleidė pašnekovas.

Dar jam labai nepatinka vežti žmones, kurie visą kelią puikuojasi, kokie yra turtingi, kiek daug pinigų jie uždirba, o jau nuvežus juos į galutinį kelionės tikslą, anot Algirdo, jie pradeda skųstis, kad brangu ir prašo nuolaidų.

Paklaustas, ką veikia, kol laukia klientų, Algirdas nusišypsojo: „Mes žiūrime filmus, skaitome detektyvus, kortomis ir šachmatais palošiame – yra tos veiklos. Čia, kaip sakome, yra mūsų darbo kabinetas.“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder