Baikeriai džiaugėsi lietuviška žole

Baikeriai džiaugėsi lietuviška žole

"Šis suvažiavimas išskirtinis tuo, kad galėsime gyventi ant normalios žolės. O tai daugelyje šalių - jau retenybė", - Klaipėdos gamta džiaugėsi Europos "Harley-Davidson" klubų federacijos sekretorius Ulf Jansen.

Ketvirtadienį į Klaipėdos oro uoste įkurtą didžiausio "Harley-Davidson" baikerių renginio - vasaros suvažiavimo - stovyklą toliau rinkosi ratuoti stovyklautojai iš visos Europos. Į stovyklą pagal griežtas taisykles gali įvažiuoti tik šios markės motociklai, visi kiti rikiuojami už tvoros.

Įvažiavimas į teritoriją kiekvienam kainuoja 60 eurų. Už tai suteikiama vieta motociklui, palapinei bei 3 pusryčiai ir galimybė stebėti gausybę renginių, vyksiančių visą savaitgalį stovyklavietėje. O svarbiausia - kiekvienas "FH-DCE Super Rally 2011" dalyvis dalyvaus loterijoje naujutėlaičiam "Harley-Davidson" motociklui laimėti. Beje, toks pat 60 eurų mokestis bus imamas ir iš visų smalsuolių, kurie panorės patekti į baikerių stovyklavietę.

Žurnalistai turėjo galimybę pasivaikščioti po visą stovyklavietės teritoriją, kuri užima per 100 hektarų. Čia veikia servisas, įrengtos net dvi scenos, kur, planuojama, pasirodys per 300 atlikėjų, įrengtas senų "Harly-Davidson" motociklų muziejus, suvenyrų parduotuvės. Didžiausią plotą užima palapinėmis nuklota teritorija, nes kone 70 proc. baikerių renkasi būtent tokį nakvynės būdą. Bendras vaizdas - kaip ir bet kurios stambesnės įmonės sąskrydyje, tik tiek, kad visi jo dalyviai yra su motociklais ir specifine baikerių apranga.

"Nors baikeriai suvažiuos iš visos Europos, E. coli bakterijos mums nebaisios. Juk planuojama išgerti net 100 tonų alaus", - juokavo "HD Club Baltija" prezidentas Silverijus Baliūnas.

Beje, išvažiuojančius iš stovyklos ir atvykstančius baikerius alkotesteriais tikrina policijos pareigūnai. Vakar per 1 valandą net keturi baikeriai "įpūtė" neleistinas promiles, daugiausiai - 0,8 prom.

"Su policijos pareigūnais sutarėme, kad tokiems baikeriams motociklą bus galima atiduoti tik tuomet, kai jis išsiblaivys", - sakė VšĮ "Super Rally Lt" direktorius Artūras Samuilis.

Pasak jo, sunkiausia organizuojant šį suvažiavimą Lietuvoje buvo surasti tam tinkamą vietą. Paieškoms prireikė kone dvejų metų. Klaipėdos oro uostas esą tam tinka idealiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder