Baidarininkas: jūroje daugiausia galvoji apie artimuosius

Baidarininkas: jūroje daugiausia galvoji apie artimuosius

Daugiau nei dvi savaites trukusi Domanto Laukevičiaus kelionė jūra nuo Talino iki Klaipėdos baigėsi. Nors paskutinius 50 kilometrų jaunuolis buvo priverstas eiti pėsčiomis, bet krante jo laukiančiuosius jis pasitiko atplaukęs baidare. Pagaliau tikslą pasiekęs klaipėdietis atrodė pavargęs, bet laimingas.

D. Laukevičiaus grįžimo į Klaipėdą proga bangos buvo itin stiprios. Besiiriančio žygeivio prie kranto jau laukė artimieji ir žiniasklaidos atstovai. Jaunuolis nusprendė Melnragę pasiekti ne pėsčiomis, o baidarėje. Visi galėjo gyvai išvysti vieną iš sunkios kelionės jūra epizodų.

Į krantą daugiau nei 600 kilometrų nukeliavęs 22-jų metų studentas išlipo su šypsena ir atsiklaupė ant kranto atsipūsti. Žygis „Mūsų Baltijos krantas“ pagaliau pasiekė finišą. Nors ne viskas kelionėje vyko pagal planą, bet D. Laukevičius buvo patenkintas rezultatu.

Pasak klaipėdiečio, didžiausias žygio priešas – vėjas. Dėl jo D. Laukevičius buvo priverstas kelionės dalį eiti pėsčiomis. Jam teko grumtis su bangomis, apvirsti, keliauti pakrante tempiant paskui save baidarę ir laukti kelias dienas palankių sąlygų plaukti. Nors ir atplaukė vėliau, įveikė mažiau kilometrų nei tikėjosi, žygeivis nieko nesigailėjo ir teigė, kad savo tikslą pasiekė.

Savo kelionėje D. Laukevičius sutiko ruonių: viena plaukiant Latvijos pajūrio link, kitus du – negyvus jūros išmestus į krantą netoli Karklės.

Savo kelionės įspūdžius jaunuolis nuolat skelbdavo socialiniame tinkle „facebook“. Paklaustas, ar norėtų parašyti knygą apie savo keliones, D. Laukevičius teigė, kad tai visai nebloga mintis. „Tik reikia mokėti rašyti“, – šypsojosi jis. „Kai jūroje daug laiko praleidi vienas, tai ateina daug minčių. Galvoji apie artimuosius, kaip pasiekti tikslą. Iš kažko kažkas ir išauga.“– teigė jis.

Jaunojo žygeivio kelione buvo patenkinti ne tik artimieji, bet ir visa Klaipėda. Pasak D. Laukevičiaus, palaikymas ir įvertinimas visada džiugina ir stumia į priekį.

Drąsuolį visą kelionę lydėjo ištikimoji komanda: brolis Vykintas Laukevičius, draugai Andrius Baubkus ir Ignas Pakalniškis.

VE.lt jau rašė, kad iš Estijos sostinės Talino į Klaipėdą Baltijos jūra vienviete baidare prieš dvi savaitęs išplaukęs rusniškis Domantas Laukevičius dėl beprotiškai stipraus vėjo ir didelio bangavimo savo žygį buvo priverstas užbaigti jūros pakrante.

Sekmadienį, traukdamas paskui save ant ratukų užkeltą baidarę, D. Laukevičius Baltijos pakrante nužingsniavo 25 kilometrus ir pasiekė Palangą. Čia jį pasitiko tėvai – Dainora su Kęstučiu ir sesuo Aistė.

Likusius iki Klaipėdos kilometrus – apie 20 km – Domantas ketino įveikti pirmadienį, greičiausiai, jūros pakrantės smėliu.

Savo žygį iš Talino į Klaipėdą Domantas pradėjo prieš dvi savaites, liepos 1 d. 700 km atstumą Baltijos jūra jis planavo įveikti per dvi savaites. Tačiau dėl nepalankių irkluoti orų žygis užsitęsė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder